Cedevita Olimpija bolja od Igokee, meč obeležio srpski reprezentativac s indeksom od 43!

Svašta se moglo videto ove večeri u Sloveniji

Foto: ABA liga.com / Cedevita Olimpija / Jure Banfi

Loša prva četvrtina je presudila košarkašima Igokee, koji su poraženi u Sloveniji od domaće Cedevita Olimpije sa 80:70 u 19. kolu ABA lige. Meč je obeležio i košarkaš ekipe iz Aleksandrovca, Dalibor Ilić, koji je postigao 29 poena, a pritom je imao i indeks korisnosti od neverovatnih 43!

Kakav meč je viđen u Ljubljani, gde je domaća ekipa Cedevita Olimpije odigrala utakmicu u maniru - "Doktor Džekil i Mister Hajd".

Slovenačka ekipa je prvo poluvreme odigrala maestralno, postigla je čak 58 poena, dok je na drugoj strani Igokea brojala do 33. Trener Igokee je očigledno nešto uradio na poluvremenu, čim je njegova ekipa zaigrala mnogo bolje u nastavku, čak je došla i u "flert" sa mogućim preokretom.

Već u trećoj četvrtini, ekipa Igokee je uspela da napravi pomak i makar "osvoji" ovu četvrtinu. Konačno, u poslednjoj deonici Igokea je ozbiljno naškodila Cedevita Olimpiji, pa je uspela da spusti slovenačku ekipu na samo osam poena tokom poslednjih 10 minuta.

Meč je obeležio neverovatni Dalibor Ilić koji je imao 29 poena, a pritom je dodao i 11 skokova, što je bilo dovoljno za sjajni indeks od 43. S druge strane, najbolji je bio Jaka Blažić sa 13 poena.

Video: Bivša NBA zvezda provocirala Grobare, slao poljupce tribinama nakon isključenja

(Telegraf.rs)