Snovi su ostvareni: Košarkaš Reptorsa ušao u ligu kao nedraftovan, sada učestvuje na Ol-Staru

Filmska priča za plejmejkera

Foto: Tanjug / AP

Fred Vanvlit, košarkaš Toronto Reptorsa, izabran je kao jedan od rezervi iz Istočne konferencije za Ol-Star meč koji je na programu 20. februara u Klivlendu.

Plejmejker Reptorsa je 2016. bio prijavljen za draft, napravio je i žurku povodom toga, ali ga nijedna franšiza nije izabrala.

Zato je morao da u NBA ligu dođe zaobilaznim putem, preko letnje lige. Odigrao je tri meča i ostao da se bori za mesto u timu. Reptorsi su mu ponudili ugovor, pa je tokom svoje prve NBA sezone bio član i ekipa iz Toronta, ali i njihovog razvojnog tima. Sa timom Reports 905 osvojio je trofej u razvojnoj ligi aprila 2017. godine.

Od sezone 2017/18 postao je standardni član Toronto Reptorsa, da bi u sezoni 2018/19 osvojio šampionski prsten. Upravo on je bio jedan od ključnih igrača za pobedu kanadskog timau u finalnoj seriji nad Golden Stejt Voriorsima.

Sada igra odličnu sezonu u kojoj postiže prosečno 21,5 poen po meču, uz sedam asistencija i skoro pet skokova. To je bilo dovoljno da zaradi poziv za Ol-Star meč i tako zaokruži jednu veoma lepu priču u kojoj je još jednom dokazano da se uz naporan rad mogu dostići najviši ciljevi i pored toga što početak nije bio idealan.

Video: Milan Borjan i Lebron Džejms oči u oči: Golman Zvezde bio na NBA utakmici, dok traju pripreme

(Telegraf.rs)