Dejan Radonjić objasnio razlog Zvezdinog velikog pada u igri

Crveno-beli su imali +20, a na kraju je poražena dvocifrenom razlikom

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka rezultatom 91:80, iako su u jednom trenutku meča imali čak i prednost od 20 poena. 

Radonjić je na početku čestitao Monaku na pobedi, a zatim ušao u analizu meča. Kao glavni razlog poraza njegove ekipe naveo je nedostatak energije, koja je posledica zgusnutog rasporeda u prethodnom periodu.

- Monako je pokazao u napadu koliko kapaciteta ima. Mi smo u prvom delu ofanzivno bili odlični, odigrali smo verovatno najbolje napadačko poluvreme u Evroligi. Generalno 15-16 minuta dobar ritam i dobra energija, a nakon toga je usledilo nešto o čemu sam ja pričao unazad mesec dana. Iz problema u kojima smo bili ušli smo u neki trening, nismo imali energije, puno grešaka je bilo, oni su igrali tvrdo u odbrani, mi smo pre dva dana imali težak meč i to je bilo veliko opterećenje za nas. Kakve smo probleme imali zadnjih mesec i nekoliko dana je sada došlo na naplatu - započeo je Radonjić, i nastavio:

- Žao mi je što smo izgubili, ali bilo je evidentno da nemamo energije i da su mnoge stvari koje su se desile bila posledica toga. Dali smo energetski maksimum pre dva dana, a danas to nije bilo  moguće. Pravili smo atipične greške i ono čemu se nadam je da ćemo uspeti da se vratimo i da dođemo do nekog nivoa. Odigrali smo četiri meča u Evroligi i dva u ABA ligi, uspeli smo na svežinu da iznesemo početak tog ritma. Treba dobro izanalizirati i truditi se da se u narednom periodu podignemo, a to neće nimalo biti jednostavno. Da nam nisu došle ekipe kakve su Armani i Monako, možda bismo i ovom igrom napravili nešto više, ali takav je raspored - objasnio je Radonjić.

Objasnio je i da mu je situacija sa izostancima koja je zadesila ove sezone Crvenu zvezdu nešto sa čime se nije sreo u dosadašnjoj karijeri.

- Kroz šta smo mi prošli od prvog dana kada smo se okupili, to je bilo mnogo, mnogo teško za objasniti. Pre svake sezone, posebno nekoliko poslednjih, svi znamo da će doći do opterećenja tokom sezone, ali nisam nikad bio u situaciji da se to desi pre sezone. Očekivao sam da ćemo oko nove godine imati kompletan sastav, ali nas je onda zadesilo to što nas je zadesilo. Moramo probati da sledeću utakmicu odigramo dobro, da pobedimo i da nastavimo tako - rekao je trener Crvene zvezde.

Video: Delije zviždale Obradoviću: Trener Monaka neprijatno dočekan u Pioniru

(Telegraf.rs)