Obradović na mestu uspeha: "Partizan je tamo gde mi je srce, nema ekipe koja ima toliko mladih igrača"

Crno-beli večeras igraju protiv Huventuda u Evrokupu

Foto: Nikola Tomić

Ekipa Partizana večeras igra verovatno najvažniju utakmicu sezone u Evrokupu protiv Huventuda u Badaloni. Samo pobeda igra crno-belima za plasman na prvo mesto posle grupne faze takmičenja, a potom i prednosti domaćeg terena sve do kraja plej-of faze i velikog finala. 

Kao i obično, trener Željko Obradović je rado viđena ličnost u Španiji, a naročito u Badaloni gde će crno-beli večeras odigrati svoj duel. Tamošnji Mundo Deportivo ugrabio je priliku da razgovara sa najtrofejnijim stručnjakom u Evropi pred večerašnji okršaj, pre svega da ga upita o tome zašto se vratio u Beograd.

- To je moj klub i moj tim. Kada se pojavila mogućnost tokom leta, pričao sam sa članovima porodice i prijateljima, jer me interesuju njihova mišljenja. Veoma sam srećan zato što sam se vratio posle 30 godina i što imam mlad tim, kakav je bio onaj. Partizan je tamo gde mi je srce - rekao je Obradović.

Prema velikoj većini bukmejkera, Partizan je glavni favorit za osvajanje titule u Evrokupu, a uz sve to dolazi i zagarantovano mesto u Evroligi naredne sezone.

- To da li je neko favorit je više stvar za navijače i za novinare. Huventud ima kvalitet i jedan je od najboljih timova. Videćemo šta će se dogoditi na kraju. Partizan je tim sa mnogo mladih igrača, nema ekipe koja ih ima toliko, i potrebno nam je vreme da napredujemo. Znam da nas stavljaju među favorite, ali kao što kažu, morate da idete korak po korak. Moramo da sačekamo da ovi momci sazru i da im pomognu igrači koji imaju iskustvo, tako da bismo jednog tima imali ekipu koja teži svemu tome - dodao je Žoc.

Foto: Marko Jovanović

Potom se podsetio na lepa vremena, kada je sa Huventudom osvojio titulu davne 1994. godine.

- To je bila kulminacija posla koji smo radili cele sezone. Imali smo kvalitet da se takmičimo protiv svakoga. Izbacili smo Real Madrid, a onda smo na Fajnal-for došli kao autsajderi, svi su bili favoriti osim nas, ali smo pokušali da objasnimo igračima da imamo iste šanse i pobedili smo Barselonu i Olimpijakos.

Uz to, ove godine je jubilej, odnosno 30 godina od Partizanove titule i trojke Saše Đorđevića davne 1992. godine. I to baš protiv Huventuda.

- Da, šalili su se sa mnom često na tu temu. Ljudi su mi govorili da sam im te 1994. godine vratio ono što sam im tada uzeo.

A da li je moguće da Obradović ponovi uspeh i da sa Partizanom dođe do desete titule u Evroligi, nakon što je i prvu osvojio sa crno-belima?

- Previše je tako pričati. Insistiram na tome da imamo veoma mlad tim, na prvom mestu je Evrokup, a onda imamo plan da se vratimo u Evroligu. To je cilj, videćemo. Potrebno nam je vreme i ako se vratimo u Evroligu, videćemo čemu ova ekipa može da teži, ako budemo imali kvalitet da je igramo. Mnogo je pitanja na koja još nema odgovora. Razgovor o titulama sada izgleda kao šala.

Video: Zvezda i Partizan ne mogu pre finala u Kupu Koraća, ali imaju mine u polufinalu!

(Telegraf.rs)