Lazić i Davidovac kao "spleš braća", Zvezda kišom trojki slomila odlični Mornar

Crveno-beli dalekometnom paljbom rešili ovaj meč i upisali 15. ABA pobedu

Ekipa Crvene zvezde opravdala je ulogu velikog favorita protiv zahuktalog Mornara iz Bara, kišom trojki u režiji Davidovca i Lazića u prelomnim momentima, savladala goste rezultatom 81:74 i došla do 15. pobede u regionalnom takmičenju.

Vladimir Mihailović je odigrao meč sezone za Barane, dugo je mučio Zvezdu, na kraju posustao i zaustavio se na 26 poena, sjajan je bio i Šehović sa 12 poena, ali još bolje partije na drugoj strani, onda kad je bilo najvažnije pogoditi i rezultatski se odlepiti, pružili su Davidovac i Lazić.

Ušao je Zvezdin dvojac u ritam trojki kao čuvena NBA "spleš braća", vedete Voriorsa Kari i Tompson.

Davidovac je utakmicu završio sa 18 poena, bez promašaja u šutu za tri (4/4), uz 5 skokova (indeks 24), a Lazić, uz šut za tri 3/7 zaustavio se na 13 poena.

Foto: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Njihove trojke na prelazu iz treće u četvrtu deonicu bile su ključne da se Zvezda rezultatski odmakne od upornih Barana, koji su praktično do samog kraja bili "u igri" da pomrse račune evroligašu. I mogli su to u samoj završnici (na 44 sekunde pre kraja), Aleksandar Lazić se digao iz ćoška za tri poena, lopta je bukvalno izašla iz obruča i tek tada su Beograđani mogli da odahnu.

U tom trenutku crveno-beli su imali 79:71 i loptu u rukama...

Posle svega viđenog večeras, akteri oba tima zaslužuju sve pohvale za prikazano u hali "Pionir", zaslužili su i brojnije gledalište od ovog danas, no ne umanjuje to nikako utisak o sjajnoj predstavi u duelu dva plej-of tima. Barani su, podsetimo, sezonu krenuli sa skorom 0-6, sada su na 7-9, tik uz prve ekipe "iznad crte", one koje ulaze u kombinaciju za doigravanje ove sezone i definitivno će do kraja biti jak kandidat za Top 6.

Barani, uz odličnu timsku igru, u svojim redovima imaju i fenomenalnog šutera Mihailoviča koji je protiv Zvezde demonstrirao svo šutersko umeće i sebi prilepio etiketu najzapaženijeg aktera utakmice.

Prevagnula je, ipak, duža klupa Beograđana i širi kadar kvalitetnijih pojedinaca kojima raspolaže Radonjić, pa je maltene svaki igrač koji je ušao u meč dao određen doprinos pobedi. Ivanović se dugo šuterski tražio, nije se našao nikako (bez poena), međutim crnogorski plejmejker je izvanredno razigravao saigrače, na kraju upisao 8 asistencija.

Lazarević je ponovo iskoristio vreme u igri (ubacio 4 poena za 10 minuta), Vajt sa 6 poena i 4 skoka bio standardno dobar, Kalinić je neprimetno došao do 11 poena, Dobrićevih 6 su bili šutevi za tri poena... Jedino se Cirbes večeras nije upisao u strelce, čak ni u osustvu Ognjena Kuzmića. Mitrović i Vajt su ovog puta izneli najjači teret u reketu.

Vredi reći i to da je Zvezda, nesvakidašnje, protiv Mornara imala isti broj ubačenih dvojki i trojki - po 13!

Zvezda je na pravi način rešila i ovaj meč, ne može se reći rutinski, ali dovoljno sigurno i iskusno da ne doživi neprijatnost, pa sada sa naraslim samopouzdanjem, posle i one pobede nad Olimpijakosem, čeka dva veliak evroligaška izazova na istom mestu - duele sa Armanijem (utorak) i Monakom Saše Obradovića dva dana kasnije.

(Telegraf.rs)