NBA Božićni klasik! Maestro Janis dao život Milvokiju, Metjuz trojkom "ubio" Seltikse u završnici

Baksi su nadoknadili minus od 15 poena sa poluvremena, a Seltiksi su u par navrata imali i +19

Spektakl i košarka za svačiju dušu! Milvoki Baksi su pokazali veliku želju, borbenost i snagu da se izbore sa ogromnim rezultatskim deficitom sa poluvremena protiv Boston Seltiksa i u završnici su vođeni jednim od najboljih košarkaša lige, Janisom Adetokunbom uspeli da preokrenu i dođu do pobede - 117:113.

Grčki košarkaš je bukvalno tek pošto je izašao iz karantina kročio na teren u Božićnom specijalu i pokazao je svu svoju moć. Adetokunbo je bio na svakom mestu, kupio sve lopte, postizao neke nemoguće koševe i zakucavao preko igrača Bostona u velikoj pobedi njegovih Baksa.

Na kraju je susret završio sa zaista fenomenalnih 36 poena, na šta je dodao i 12 skokova i pet asistencija. Imao je vrlo dobre procente šuta iz igre (13/23, od čega je u reketu stao na 13/21) i pokazao je zbog čega je ponovo kandidat za titulu najkorisnijeg.

Mirna ruka Krisa Midltona potvrdila je trijumf Milvokija u završnici, pošto je Janisov saigrač pogodio tri od četiri slobodna bacanja za konačnu pobedu. Upravo su on i Džru Holidej sa po 17 poena pratili snažnog Grka, a Portis je sa 16 poena bio preostali dvocifren u timu iz Milvokija.

Nisu pomogle na drugoj strani odlične partije Džejsona Tejtuma i Džejlena Brauna koji su ubacili po 25 poena, pa ni Markusa Smarta koji je dodao 19 poena. Jednostavno, "Grik Frik" je želeo da dokaže da ni mnogobrojni problemi koji su ga zadesili ne mogu da ga zaustave.

Verovatno niko nije očekivao da će Boston otvoriti meč na način na koji je to uradio. Dobili su Seltiksi prvu četvrtinu sa +13 (22:35), a potom su vrlo brzo odmakli na maksimalnih +19. Znalo se da će uslediti odgovor domaćina i on je bio zaista jak.

Već tokom treće deonice je Milvoki u jednom momentu prišao na poen zaostatka, ali je pauza između dva kvartala dodatno poremetila Bakse. Boston je napravio seriju od 8:0 kojom je otišao na dvocifrenu razliku i krenula je operacija povratka vođena nekoliko puta pomenutim Janisom.

Ređao je Grk poene, zakucavanja, skokove i očas posla stigli smo do 111:111. Boston je vratio prednost, ali je Metjuz tada pogodio trojku koja je prelomila utakmicu. Sa linije za bacanja je Midlton potvrdio trijumf, pošto Seltiksi nisu mogli da pogode apsolutno ništa iz igre.

Video: Kada srpska snajka servira: Sarma i pivo sa Balkana na trpezi NBA zvezde

(Telegraf.rs)