Najneizvesnija sezona u KLS: Sloboda i Vojvodina ne odustaju, iskočili na prvo mesto barem do sutra

Pored Užičana i Novosađana, pobede su ostvarili košarkaši Dunava i Novog Pazara

Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Od samog početka dalo se primetiti da će ovo biti jako zanimljiva sezona u Košarkaškoj ligi Srbije. Malo toga odvaja ekipe, pa ne čudi što trenutno pet ekipa ima tačno deset pobeda na vrhu tabele.

Košarkaši Slobode prvi su večeras “iskočili“ na čelo tabele pošto su pred 1.150 gledalaca u dvorani “Veliki park“ uspeli da posle dramatične završnice dobiju ekipu Vršca – 90:85.

Nije delovalo da će Užičani uopšte imati bilo kakvih problema nakon druge četvrtine u kojoj su ubacili čak 37 poena Vrščanima, ali su u drugom poluvremenu napadački potpuno stali i postigli samo 33 poena. Ipak, zaliha je bila dovoljna za deseti trijumf u sezoni.

Najbolje partije u ekipi Slobode pružili su Đorđe Dimitrijević sa 21 poenom i Aleksa Ilić koji je dodao 20 poena, na drugoj strani Toma Vasiljević sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 12 skokova predvodio je Vrščane, a Miloš Dimić sakupio je poen manje.

Vojvodina je na gostovanju Metalcu do pobede došla znatno lakše i tako pokazala da se oporavila od debakla koji je u prethodnoj rundi pretrpela na gostovanju Zlatiboru. Ceh su platili Valjevci, koje je koštala užasno odigrana druga četvrtina – 65:82.

Samo sedam poena su ubacili košarkaši Metalca u drugih deset minuta, što je Vojvodina iskoristila i na odmor otišla sa +15. U nastavku je tim Miroslava Mute Nikolića samo dodatno uvećao svoju prednost.

U Vojvodini se u pobedi istakao Dušan Beslać sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 11 skokova uz četiri asistencije, dok su na drugoj strani Šanijel Stivenson i Milenko Veljković sa po 12 poena podelili ulogu najefikasnijih.

Vrednu pobedu protiv “osakaćene“ ekipe Tamiša upisao je Dunav, koji je takođe od gotovog umalo napravio veresiju (81:79), a sličnu stvar videli smo u Novom Pazaru gde je domaćin imao +20, a na kraju je tek posle penal završnice dobio kragujevački Radnički (80:76).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Kada srpska snajka servira: Sarma i pivo sa Balkana na trpezi NBA zvezde

(Telegraf.rs)