Real je to! Madriđani bez 10 igrača pobedili CSKA, slovenački tinejdžer oduševio!

Senzacija, šta drugo reći

Foto: Twitter / Printscreen / Supercopa Endesa

Kava noć za košarkaše Reala, za navijače slavnog kluba - upisana je pobeda koja će vrlo verovatno ući u istorijske almanahe! Madriđani su bez desetorice igrača, udarnih aduta Pabla Lasa, kao i bez trenera, senzacionalno savladali moskovski CSKA rezultatom 71:65.

Zbog povreda i korona virusa koji je se "probio" u svlačionicu, Real je za ovaj meč na raspolaganju imao Rudija Fernandeza, Serhija Ljulja, Vilijmsa-Gosa, Valtera Tavaresa, Džefrija Tejlora i četvoricu golobradih mladića Sedika Garubu (17), Baba Milera (17), Srbina Tristana Vukčevića (18) i Urbana Klavžara (17). Ovaj poslednji je pokupio slavu.

Van stroja su bili Adam Hanga, Tomas Ertel, Fabien Kozer, Vinsen Poirie, Geršon Jabusele, Entoni Rendolf, Huan Nunjez i trener Pablo Laso zbog korone, kao i Trej Tompkins, Karlos Alosen i Alberto Abalde zbog povreda.

Gosti, koji su bili maltene u najjačem sastavu, već u prvoj četvrtini su videli sa kim imaju posla, taj deo meča su izgubili 24:14, da bi do poluvremena preokrenuli, ali prava borba je tek usledila. Nekolicina Realovih seniora je sa grupom tinjdžera priredila istinsku senzaciju, a veče će dok je živ pamtiti Slovenac Klavžar - koji je sa 10 poena (2/3 za tri) i te kako doprineo velikoj pobedi.

Podsetimo, jedan Slovenac koji je u tim godinama tako igrao za Real sada je ponajbolji igrač sveta. Da li je košarkaški svet večeras prisustvovao rađanju još jedne mega zvezde svetske košarke, pokazaće vreme.

Vukčević je takođe bio odličan, za 10 minuta ubacio je 6 poena (1/1 za dva, 1/1 za tri, 1/2 za jedan) i potvrdio veliki talenat.

Tavares je gospodario pod oba obruča, Nikola Milutinov je uspeo da parira koliko-toliko sa 13 poena i 10 skokova, međutim Madriđani su na poletnost svojih tinejdžera, na iskustvo Ljulja, Rudija, na gabarite pomenutog Tavaresa odneli zaista ogromnu pobedu.

Evroliga, 17. kolo

Anadolu Efes - Crvena zvezda 84:83

Žalgiris - Armani (odloženo)

Alba - Monako 92:84

Barselona - Uniks 111:109 (produžetak)

Petak

Zenit - Makabi 73:71

Bajern - Baskonija 76:81

CSKA - Real Madrid 71:65

Panatinaikos - Olimpijakos 65:84

Asvel - Fenerbahče 84:82

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)