"Velika pobeda za nas": Radonjić veliča igrače i navijače posle Bajerna

I lično mu je posebno bitna ova pobeda

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Zvezde nadjačali su Bajern u žestokoj evroligaškoj bici pod svodovima hale Pionir, u poslednjih desetak sekundi završili posao i pobedili, u meču koji će se prepričavati. Uspeli su crveno-beli da "prežive" 19 ofanzivnih skokova rivala, kišom trojki da se održe na površini, a onda, pre svega mudrom i iskusnom partijim, da konačno poraze Trinkijerijevu ekipu.

Velika, baš velika pobeda srpskog prvaka, sedma evroligaška ove sezone, koliko imaju i Bajern, Makabi, Asvel i Fenerbahče.

- Pre svega čestitke mojim igračima na igri i pobedi, hvala navijačima. Teška pobeda u gustom rasporedu za nas, početak je defanzivno bio sa dosta problema zbog tih skokova, dali su nam 18 poena posle uhvaćenih lopti u napadu. U drugom poluvremenu bilo je malo bolje, na toliko dobro, ali poslednjih par minuta smo na oba kraja bili dobri, sa dobrim odlukama u oba pravca, pogađali, branili - velika pobeda za nas - sumirao je, za početak, kratko pobedu Radonjić.

Na konstataciju novinara da je njegova ekipa podbacila u odbrani svog reketa od skokova rivala, Radonjić je odgovorom nasmejao sve prisutne.

- Moram da ti priznam da se ni meni nije to dopalo. Hvala na zapažanju, potrudićemo se da to ispravimo - vidno raspoložen je bio trener Zvezde.

Trener Zvezde je konstatovao da se njegov tim održao u životu u jeku dominacije Bajerna pod košem Zvezde - isključivo dalekometnom paljbom.

- Kao što sam već rekao, mnogo skokova smo im dozvolili, ali interesantno je da to sve nisu ni bili skokovi već "ničije" lopte koje su završavale u njihovim rukama. Ono najlošije je što su puno koševa dali posle toga. To je nešto što je oslikavalo rezultat posle prvog dela igre. S obzirom na to da smo gađali trojke neverovatnih 7/9 sigurno da je samo tako, uz takav šut, meč mogao biti egal. Posle, u nastavku, smo pokušavali da budemo bolji, bilo je par situacija kritičnih isto zbog njihovog skoka, ali ne tako kao u prvih 20 minuta. U završnici, kad se lomilo, bili smo jako jako dobri. Rešili smo utakmicu napadački pametnim dodavanjima i završnicama, šutevima. Igrali smo protiv sjajne ekipe koja je i kvalitena i iskusna.

Foto: MN Press

Na pitanje da prokomentariše partiju Nikole Ivanovića, Radonjić to nije uradio, očekivano, jer nikad ne ističe pojedince - već kolektiv.

Znate me, tu sam neko vreme, posle mečeva generalno uvek tim ističem, svi su zaslužni uvek, svi daju doprinos. Da bi se savlado tim kakav je Bajern mora mnogo igrača dobro da igra.

Zvezda, sa dodatnim povređenim igračima iz bitke sa Bajernom (Davidovac, Kuzmić, Dobrić) u narednom kolu ABA, u nedelju, dočekuje Borac, a iskustvo kaže da su mečevi posle ovakvih evroligaških okršaja najteži za pobediti.

- Još jednom: jednostavno očekujem lošu utakmicu (u ABA), potrudićemo se da budemo što bolji da bismo dobili utakmicu, to je ono što je ideja. Analizirajući neke situacije, i ove i ranijih godina, često je tako. Imali smo toliko problema sa povredama ove sezone, stalno smo sa četiri igrača vani. Evo i sada Davidovac zakači Kuzmića u povratku u odbranu, drugi igrač imao temperaturu pred utakmicu... Trudimo se da izvlačimo maksimum, trudćemo se samo da imamo što manje proaza da završimo ABA ligu. Nisam nijednog trenutka rekao da toga neće biti. Moramo to tako nositi, a kad dođe do plej-ofa da budemo pravi.

Radonjić je dodao da se još uvek ne zna težina povreda Davidovca, ali veruje da nije teže priorde, odnosno ne zahteva duži period mirovanja.

Video: Radonjić: Znamo da nas čeka težak meč

(Telegraf.rs)