Sjajni Micić vodio Efes do pobede u EL, trijumf ostvario i Đorđevićev Fener

Srpski plej ubacio 24 poena, s druge strane Gudurić je dodao devet protiv Makabija

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Anadolu Efesa se polako bude i hvataju priključak za TOP 8 Evrolige, pošto su u 15. kolu bili bolji bolji od Baskonije rezultatom 87:72!

Junak trijumfa aktuelnog šampiona Evroipe bio je srpski plejmejker Vasilije Micić koji je ubacio 24 poena. Uz to, imao je i po četiri skoka i asistencije - dok je drugi srpski reprezentativac Filip Petrušev ubacio šest poena.

Tibor Plajs je dodao 17, Šejn Larkin 16, a Adrijen Moerman 15 poena. S druge strane, u redovima Baskonije najefikasniji su bili Džejson Grejndžer i Simone Fontekio sa po 17 poena.

Efes je sada pobegao na tabeli Crvenoj zvezdi koja je izgubila od Barselone u neizvesnoj završnici. Turski tim sada ima skor 7-8, dok je Baskonija na 5-10.

Novi trijumf ostvario je i Fenerbahče! Izabranici Aleksandra Đorđevića slavili su kod kuće protiv Makabija sa 90:79, a najzaslužniji za trijumf bili su Devin Buker sa 22 i Nando De Kolo sa 21 poenom.

Marko Gudurić i Piera Henri su dodali po devet, dok su u redovima Makabija najbolji bili Nanerli sa 18, Vilbekin sa 14 i Evans sa 13 poena i sedam asistencija. Ante Žižić je ubacio devet poena i imao 11 skokova.

Rezultati:

Utorak:

Efes - Baskonija 87:72

Fenerbahče - Makabi Tel Aviv 90:79

Crvena zvezda - Barselona 69:76

Olimpija Milano - Panatinaikos 75:54

Real Madrid - Alba 87:64

Sreda:

CSKA Moskva - Uniks Kazanj

Žalgiris - Monako

Olimpijakos - Bajern

Asvel - Zenit Sankt Peterburg

(Telegraf.rs)