Željko ne potcenjuje Šljonsk: "Imaju kvalitet, poslednju utakmicu su odigrali izvanredno"

Poljski sastav je u nizu od šest pobeda u Energa Basket ligi i sve to bez povređenog Džastina Bibsa

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana se sutra od 20.30 časova sastaju sa Šljonskom iz Vroclava u okviru sedmog kola grupne faze Evrokupa. Crno-beli su će biti veliki favoriti za pobedu, iako neće moći da računaju na povređenog Kevina Pantera.

Poljski sastav trenutno deli osmo mesto na tabeli sa Hamburg Tauersima i Trentom, ali ima najbolji skor među ove tri ekipe, pa zauzima poslednje mesto koje vodi u plej-of fazu.

Trener Partizana, Željko Obradović istakao je da će poštovati Šljonsk kao i svaku drugu ekipu i smatra da poseduju veliki kvalitet. O tome svedoči i šest vezanih pobeda u Energa Basket ligi.

- Šljonsk je ekipa koju moramo da poštujemo iz razloga što imaju kvalitet, što su poslednju utakmcu Evrokupa izvanredno odigrali protiv Hamburga. Ekipa koja gaji specifičan način igre, pre svega u odbrani. To kako oni brane ‘pik end rol’ i igru dva na dva je nešto što nije baš uobičajeno i nešto što je iziskivalo posebnu pripremu. Ekipa su koja mnogo voli da igra u tranziciji, imaju šutere, zaustavljaju se i šutiraju za tri poena. To su neke najbitnije stvari o kojima smo pokušali da vodimo računa, informišemo igrače i da radimo na treningu. Sutra ćemo videti.

- Ono što moramo jeste da se vratimo na način igre u odbrani tokom cele sezone, sem ove poslednje utakmice gde smo primili mnogo lakih poena i gde je u nekim trenucima ekipa bila bez energije. Razgovarali smo o tome i nadam se da ćemo sutra izgledati puno bolje - istakao je Željko.

Foto: Marko Jovanović

I plejmejker crno-belih, Jam Madar ističe da se nada da će tim reagovati na pravi način posle poraza od Cedevita Olimpije.

- Spremni smo za utakmicu, idemo da se borimo i pobedimo. Ovo je važan test za nas da pokažemo kako kao tim reagujemo posle poraza. Radili smo kao tim, analizirali greške iz prošle utakmice, trudimo se da iz njih naučimo i sutra zabeležimo pobedu - rekao je Stanojević.

Video: Željko Obradović o tragičnoj smrti Stevana Jelovca: Velika tragedija, iskreno saučešće porodici

(Telegraf.rs)