Obradović otkrio kakva je atmosfera u ekipi posle poraza u derbiju: Znali smo da to mora da se desi

Trener Partizana ističe da nema razloga da se naruši atmosfera u timu posle dva uzastopna poraza

Ekipu Partizana čeka duel protiv Lietkabelisa koji je na programu u sredu od 20.30 u Areni u okviru 5. kola Evrokupa. Tim povodom pred medije je izašao Željko Obradović, koji je istakao da u Beograd stiže ekipa koja igra tipičnu litvansku školu košarke, ali koja se takođe dosta oslanja i na unutrašnju igru, gde prednjači Đorđe Gagić.

- Oni su ekipa koja igra tipičnu litvansku košarku, razlika je što su orijentisani na unutrašnju igru i mnogo očekuju od igrača na poziciji pet - Gagića. Oni su dosad imali 28 šutiranih tri poena prosečno. Tu predjači igrač na poziciji četiri - Oreli.

- Ono što mi treba da radimo, jeste da im smanjimo broj pokušaja i procente. Ključ utakmice je njihova unutrašnja igra, šut za tri poena i ofanzivni skok. O tome moramo da vodimo najviše računa. U odbrani moramo da budemo na nivou kao do sada, s tim da mislim da moramo da budemo bolji u napadu. Kad to kažem, mislim da igramo brže u tranziciji i situaciji 5 na 5 na pola terena i moramo nešto da ubacimo, imamo slabe procente u poslednje vreme.

Takođe se osvrnuo i na poraz Partizana od Crvene zvezde i Andore i ističe da nema nikakve narušene atmosfere u ekipi.

- Ne, nema razloga da se oseća nešto u timu kada je atmosfera u pitanju, ovo je tek početak sezone. Kao što smo svesni kad smo dobijali sve utakmice, znali smo da će doći porazi. Poraza i pobeda će biti i dalje, moramo da nastavimo da radimo kao i do sada. Vodimo računa o zdravlju igrača, do sada je sve bilo ok, sada se pojavilo malo sitnih problema da neki igrači ne mogu da treniraju i nisu spremni da igraju utakmicu. Izuzetno sam zadovoljan svime što radi moj stručni štab, fizioterapeuti, maseri, čestitam im na tome i hvala svim članovima stručnog štaba na svemu što su uradili do sada.

Otkrio je Obradović da Jam Madar ima problem sa leđima i da je teško očekivati da će biti u sastavu.

- Madar ima problem sa leđima, nije trenirao juče i danas. Probao je da radi, imao je velike bolove, mislim da je veoma teško da bude u timu.

Zek Ledej se takođe osvrnuo na predstojeći duel i ističe da je ovo bitan momenat u sezoni da nakon poraza u derbiju ekipa pokaže karakter.

- Definitivno je ovo važan momenat u sezoni da vidimo gde smo iz čega možemo da naučimo dosta. Ali tek je novembar, moramo da se skupimo i nastavimo borbu. iće uspona i padova, ali moramo samo da nastavimo da se borimo za ostvarenje svog cilja, a to je da na kraju budemo na vrhu - istakao je krilni centar crno-belih.

Video: Obradović kratak posle prvog derbija od povratka u srpsku košarku: Imali smo katastrofalan šut

(Telegraf.rs)