Rutina Igokee protiv Mege: Beograđane koštale izgubljene lopte i loš šut za dva poena

Nije tim Vlade Jovanovića odigrao ni približno onome kako se predstavio protiv Budućnosti pre sedam dana

Foto: ABA liga - KK Igokea - Nikola Vuruna

Košarkaši Mege su posle sjajnog susreta odigranog prethodnog vikenda protiv Budućnosti, odigrali daleko slabiji meč protiv Igokee na gostovanju u Laktašima. Domaći su diktirali ritam od početka do kraja i na kraju su upisali ubedljiv poraz koji ih smešta u donji deo tabele - 79:63.

Preveliki problem za domaće gostujuće košarkaše predstavljale su izgubljene lopte i užasni procenti na šutu za dva poena, koji su bili ispod 40%. Jedino zahvaljujući dobroj realizaciji sa distance su koliko-toliko držali priključak na ovoj utakmici.

Ipak, već krajem prvog poluvremena dalo se nagovestiti da će pobedu večeras odneti tim iz Laktaša. Mega je tada dopustila ekipi Dragana Bajića da napravi seriju 10:1 i da se domogne dvocifrene prednosti, koju je potom ljubomorno čuvala kroz čitavih drugih 20 minuta.

Kada god bi Mega pokušala da se "primakne" i učini utakmicu iole zanimljivijom, usledila bi reakcija domaćeg sastava, koji je igrao znatno bolje nego nekih prethodnih nedelja u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona. Nije to bila preterano blistava igra, ali je bila dovoljna da se savlada sastav iz Beograda.

Najefikasniji u timu iz Laktaša bio je odlični Dalibor Ilić koji je bio blizu dabl-dabla sa 22 poena i osam skokova. Na drugoj strani, sem Nikole Đurišića i Malkolma Kazalona nije bilo naročito inspirisanih pojedinaca. Prvi je ubacio 14 poena, dok je drugi "dobacio" do 13 poena.

Video: Kevin Panter o derbiju sa Zvezdom: Biće ludo, čoveče, biće ludo, spremni smo!

(Telegraf.rs)