Mitrović i Dobrić pred Asvel: "Odbrana nije ništa novo, to je naše najjače oružje"

Biće ovo prilika za ekipu Dejana Radonjića da ponovo uvhati priključak u trci za TOP 8

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Asvel u utakmici devetog kola Evrolige, meč je na programu u četvrtak, 11. novembra s početkom od 19 časova, dok će domaćin biti beogradski klub.

Zvezda ulazi u utakmicu s francuskom ekipom u nešto boljoj formi, "demolirali" su Panatinaikos u prethodnom kolu Evrolige, dok su u domaćem prvenstvu bili bolji od Zadra. S druge strane, francuska ekipa je u Evroligi izvojevala tešku pobedu protiv Uniksa, dok su u domaćem šampionatu poraženi od Pariza.

U susret meču beogradskog i srpskog šampiona svoj sud su dali i prvotimci Crvene zvezde, Luka Mitrović i Ognjen Dorbić. Oba igrača o narednom protivniku imaju samo reči hvale, te pozivaju na ogroman bojazan.

Foto: MN Press

- Dočekujemo ovaj meč u boljem raspoloženju nego onaj protiv PAO-a. Sa druge strane nas očekuje sjajan tim, kvalitetan, koji je to pokazao u dosadašnjem delu EL. Izvanredno su popunjeni na svim pozicijama, kombinacija sjajnih strelaca na bekovskim pozicijama i atletski veoma dominantnih igrača ispod koša. Sve u svemu jedna kompletna ekipa i definitivno će nam trebati još jedno dobro izdanje kako bismo mogli da se nosimo s njima - rekao je Mitrović, dok ništa drugačiji nije bio ni Dobrić.

- Utakmica je teška kao i svaka druga, Asvel je u dobroj formi i igraju stvarno dobro ove sezone, što nije iznenađenje. Imaju dobre igrače i sve to izgleda kako treba na terenu, ali ovde sve zavisi od nas. Igramo na našem terenu, siguran sam da će tu biti puna hala što će nam značiti i biti vetar u leđa. Moramo pred našom publikom odigrati jednu dobru utakmicu - istakao je Dobrić.

Foto: Marko Jovanović

Ovaj meč ima i posebnu težinu zbog toga što samo tri dana nakon njega, dolazi i derbi protiv Partizana u ABA ligi. Međutim, ova dvojica ističu da im to nije u fokusu, odnosno, da mora sve da ide "korak po korak".

Za utakmicu protiv Asvela malo je verovatno da će u rosteru uopšte i biti Stefan Marković, iskusni plejmejker, čije pojačanje je pomalo i šokiralo košarkašku javnost na ovom tlu. Popularni "Pefi" je tokom čitave karijere važio za izrazitog defanzivca, što je ono čemu Zvezda teži ove godine. Mitrović i Dobrić smatraju da on može samo dodatno da doprinese kvalitetu.

- Njegovi kvaliteti i iskustvo su poznati svima koji prate košarku, trebaće mu malo vremena da se uklopi i da pronađe neku takmičarku formu, ali njegovo iskustvo i kvalitet će doneti prevagu. Uzbuđeni smo i nestrpljivi da zajedno sa njim idemo u novu utakmicu i nove pobede - rekao je Mitrović, dok je u istom, pozitivnom, tonu govorio i Ognjen Dobrić o novom saigraču.

- Doneće kvalitet u ekipu, jedva čekam da se priključi, ovih dana bi trebalo da počmne da trenira sa nama i da se polako uklapa u ekipu

Foto: Marko Jovanović

Naime, odrađeno je i jedno istraživanje koje je pokazalo da Crvena zvezda trenutno igra najbolju odbranu u Evropi, odnosno u Evroligi. Kako su rekli Dobrić i Mitrović, to nije ništa čudno, pošto je taj stil igre i takva odbrana ono po čemu je prepoznatljiv Dejan Radonjić.

Video: Mitrović: Ne znam podatak koliko smo trojki postigli, ali čini mi se kao da smo dali 20

(Telegraf.rs)