Vošin prvenac u ABA 2 ligi: Gaćeša "zatrpao" Rogašku na zadovoljstvo Mute Nikolića

Osijek očigledno daleko više prija košarkašima iz Novog Sada

Foto: Dragana Stjepanović / ABA 2 liga

Prvi balon ABA 2 lige na Zlatiboru doneo nam je dva neuspeha Vojvodine protiv srpskih ekipa - istoimenog domaćina, a potom i Mladosti iz Zemuna posle produžetka. Ipak, selidba u Osijek značila je i neke nove vetrove za Novosađane, koji su večeras upisali prvi trijumf u drugom po kvalitetu regionalnom takmičenju. Ceh je platila slovenačka Rogaška - 81:70.

Bio je ovo jedan krajnje zanimljiv susret u kojem su Lale držale prednost tokom najvećeg dela, ali su tek u samoj završnici uspeli da "slome" žilave Slovence, koji su sredinom četvrte četvrtine prišli i na šest poena zaostatka. Ipak, serijom 9:0 kreiranom trojkama Petra Rakićevića i Krsta Bjelice stigli smo do pobednika ovog meča.

Najefikasniji u timu koji predvodi Muta Nikolić bio je Nikola Gaćeša sa 23 poena, a dvocifreni kod Vojvođana bili su još Nikolas Nil sa 17 poena, odnosno Petar Rakićević koji je nekada bio nada Crvene zvezde sa 13 poena.

Kod poraženih Slovenaca gledali smo odličnu rolu Petra Vujačića koji je "sasuo" 20 poena srpskom klubu, Nejc Župan ga je ispratio sa 14 poena, a jedan manje dao je Amerikanac, Ronald Džekson.

U prvoj utakmici dana na balonu u Osijeku, pobedu u derbiju dva tima koja pretenduju na vrh tabele odneo je Helios iz Domžala protiv Lovćena iz Cetinja, kojem je to prvi poraz ove sezone - 80:94.

Slično kao i na meču između Vojvodine i Rogaške, pobednik je prelomljen u poslednjih pet minuta kada je tim Heliosa napravio seriju 11:0 i tako došao do večeras maksimalnih +19. Lovćen je samo do kraja uspeo da ublaži neuspeh.

Čak 28 poena bilo je delo Leona Šantelja, koji je imao čak 12 skokova uz indeks 37. Standardno sjajni Blaž Mahkovic koji se odlučio da ostane u Domžalama i ove sezone dodao je 20 poena, dok je na 10 ostao Tadej Ferme.

U timu Lovćena titulu najefikasnijih podelili su Elajdža Klirens i Marko Mugoša sa po 15 poena, dok je jedan manje ubacio Marko Perović. Cetinjani su večeras imali čak šest dvocifrenih, pošto je 12 poena ubacio Petar Kusovac, jedan manje Ajzea Vošington, dok je na 10 poena stao Miki Novović.

Video: Besni Jokić nabo Morisa s leđa zbog prljavog faula: Srpski centar izbačen sa utakmice

(Telegraf.rs)