Čović o Željkovom potezu da zaustavi skandiranje Grobara: "Osetljiv je na ime Vesna"

Predsednik Zvezde o vređanju njegove porodice na meču Partizana i FMP-a

Printskrin: Prva Tv

Košarkaši Partizana pobedili su u subotu FMP 74:69 u hali "Aleksandar Nikolić" u sedmom kolu ABA lige.

I posle ove runde Partizan je ostao jedini neporaženi tim u regionu, dok je FMP nakon pet uzastopnih pobeda upisao drugi poraz u takmičenju.

Duel u nekadašnjem Pioniru obeležilo je pogrdno skandiranje sa južne tribine Vesni Čović, koje je prvo prekinuo trener crno-belih Željko Obradović, a drugi put navijači sa preostalih delova hale.

Tim povodom se oglasio predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović koji je gostovao na TV Prva

- Juče je posledica prekjuče, a prekjuče je posledica prethodnih deset godina. Jer očigledno svaki sekund, svaki minut, svaki sat, svaka 24 sata, svakih sedam dana, pa onda to u krug, se bave diskreditacijom svega onoga što smo uradili kao ogroman rezultat - počeo je on.

Prvi čovek KK Crvena zvezda se osvrnuo i na izjavu Dalasa Mura, plejmejkera Partizana koji je pre meča rekao kako je čuo da je FMP "mala Zvezda".

- To je iskorišćeno da se napravi jedan onako ružan i kukavički potez. Da se taj momak Dalas Mur, koji ni ne zna o čemu se radi zapravo - instruira. Jer on kaže kako su mi rekli, a ko može da mu kaže nego neko ili neki u klubu. I time se napravi problem između tri kluba. On momak nije morao ni da zna, ali to je bila predigra da se nastave vređanja i mene i moje porodice - istakao je Čović.

On je istakao da je potez Željka Obradovića bio na mestu.

- To što je Željko uradio gestukulacijom je u redu. To je sasvim korektno i u redu i znam da Željko ima posebnu osetljivost na ime Vesna. Zahvalan sam Željku, mi smo prijatelji, bar mislim da smo prijatelji, imali smo situaciju na Zvezda - Fenerbahče, to smo regulisali, dugo godina se znamo - rekao je Čović, aludirajući na to da se supruga trenera Partizana takođe zove Vesna.

Čović je naglasio da nije prisustvovao utakmici.

- Ja nisam bio na utakmici, nisam je čak gledao ni na televiziji, posle sam pogledao snimak da vidim koji je stepen regularnosti. Bio sam u Novom Sadu na meču ŽKK Crvena zvezda sa Vojvodinom, da bi posle pročitao da sam bio na utakmici i da čim su mene videli krenulo je vređanje. Sada pazite kakav se alibi pravi za one koji to rade", počeo je Čović, pa nastavio:

- Ne mislim da je to slučajno i mislim da je to predigra za derbi koji se sledeće nedelje igra između Zvezde i Partizana i to je smišljena provokacija - dodao je Čović.

Video: Čović: Zvezdini računi su čisti jer imamo knjigovodstvo

(Telegraf.rs)