Ovo može samo Dončić: Dribling u stranu, step bek šut preko ruke i koš za pobedu Dalasa

Slovenački košarkaš pokazuje da izrasta u lidera Meveriksa

Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić je uradio ono što se novi trener Dalasa Džejson Kid seća da je video mnogo puta pre deceniju kao bek Maveriksa. Navijači Dalasa se navikavaju na ovo od mlade superzvezde koji je uzeo lidersku ulogu od Evropljanina Dirka Novickog, koji je bio poznat po ovakvim šutevima.

Dončić je pogodio trojku u visokom luku, što je još jedan magičan trenutak za Ol-star  igrača da Maveriksima u subotu uveče donese pobedu od 107-104 nad Boston Seltiksima.

22-godišnjak je ušao u napad za 11 sekundi do kraja, driblao je pored sredine terena ka levom krilu i podigao se na šut preko bivšeg saigrača Džoša Ričardsona, koji se suočio sa Maveriksima po prvi put od razmene van sezone.

- Igrao sam sa takvim igračem ranije ovde,  svi znaju da lopta ide na 41  (Broj Dirka Novickog) i on daje -' rekao je Kid.

- Mislim da su svi znali da lopta ide u 77 i on je isporučio. - kazao je trener Dalasa.

Dončić je završio sa 33 poena 9 skokova i 5 asistencija u odnosu na kolegu iz Bostona  Džejsona Tejtuma koji je isporučio 32 koša, a koji se oporavio od dve teške šuterske večeri i pomogao Bostonu da stigne 17 poena zaostatka na poluvremenu.

Uz Dončića se istakao Kristaps Porzingins sa 21 poenom, te Džejlen Brunson i Redži Bulok sa po 13 koševa.

NBA REZULTATI:

Denver - Hjuston 95:94

Majami - Juta 118:115

Čikago - Filadelfija 105:114

Dalas - Boston 107:104

Finiks - Atlanta 121:117

Portland - La Lejkers 105:90

Video: Dončić sa logoa poslao koplje u srce Kingsa: Čudesni Luka sa skoro pola terena za pobedu Dalasa

(Telegraf.rs)