Poljaci dolaze u Srbiju zbog Zvezde i Partizana: "Ludilo na tribinama, to su legedarni klubovi"

Na popularnom košarkaškom portalu ove zemlje "Poljski koš" postavljena je ozbiljna ponuda za sve košarkaške fanatike

Foto: Marko Jovanović

Beograd je košarkaški grad. Retko gde na planeti Zemlji se na tako malom prostoru može videti toliko dobre i kvalitetne igre pod obručima. Crvena zvezda u Evroligi, Partizan u Evrokupu, Mega i FMP u ABA ligi, OKK Beograd, Dinamik, Mladost i Slodes u Košarkaškoj ligi Srbije. Sve to čini prestonicu Srbije pogodnom za jedan dobar "sportski" izlet.

A prvi su to uvideli Poljaci! Na popularnom košarkaškom portalu u ovoj zemlji pod nazivom "Poljski koš" se na naslovnici "obrela" ponuda pod nazivom Balkan Tour 2021 u kojoj se čitaoci pozivaju na put u Beograd u decembru ove godine, a sve kako bi se uživo gledale utakmice Partizana u Evrokupu i Crvene zvezde u Evroligi.

- Srbija, ludilo na tribinama, legendarni klubovi Partizan i Zvezda, dolazi Barselona, treneri Željko Obradović i Šarunas Jasikevičijus, gostujući meč Šljonska, panorama Beograda - redom nabrajaju na ovom sajtu šta bi to zainteresovani mogli da vide u prestonici Srbije.

U centru pažnje je svakako gostovanje tamošnjeg Šljonska iz Vroclava protiv Partizana, ali je interesantno da su navijači odlučili da "produže" ostanak za još jedan dan kako bi odgledali i crveno-bele protiv Barselone. Polazak je planiran za 14. decembar, a povratak dva dana kasnije. Cena, prava sitnica - 1.999 poljskih zlota, što je oko 50.000 dinara. Naravno, u paketu se nalaze i ulaznice za obe utakmice, tako da je očigledno da su Poljaci već sve detaljno isplanirali.

Video: Nije vulkan, to je Pionir: Erupcija i detonacija na tribinama kad je odbrana donela pobedu Partizanu

Zainteresovani ne bi u Srbiju došli sami, već bi imali pratnju poznatog košarkaša iz ove zemlje, Kamila Hanasa koji je upravo iz Vroclava i na početku svoje karijere je nastupao za Šljonsk, posle čega je redom prelazio u Gornik iz Valbžiha, Turov iz Zgoželeca, Polfarmu Starogard Gdanjski, Stelmet Zjelonu Goru, a poslednji klub bio mu je Stal Ostrov Velikopoljski, za koji trenutno nastupa Trej Dreksel na pozajmici iz Partizana. Dakle, čitavu karijeru gradio je u tamošnjoj Energa Basket Ligi.

Ovo treba da nas podseti na to da imamo veliku privilegiju da svakoga dana gledamo prave košarkaške zvezde na našim terenima. Nešto što drugi sanjaju i spremni su da izdvoje stotine evra za užitak koji se dešava jednom godišnje.

Video: Fantastična koreografija Delija posle dužeg vremena u Pioniru: Ovako su ispratili u bitku košarkaše

(Telegraf.rs)