Zato je najskuplji stranac u srpskoj košarci, Panter srušio Huventud u neviđenoj drami

Partizan u grotlu "Pionira" nastavio pobednički niz protiv dosad najtežeg protivnika iako je gubio gotovo 40 minuta

Foto: MN Press

Partizan slavi Kevina Pantera, slavi na kraju i burnu pobedu nad Huventudom 68:67 koja je stigla posle retko dramatične završnice meča u spektakularnom ambijentu hale "Pionir". Crno-beli su tako nastavili niz bez poraza, ovo im je bila treća pobeda u Evrokupu, a ukupno deveta ove sezone.

Američki šuter, najskuplji stranac u istoriji srpske košarke, meč je završio sa 18 poena, od čega je šest uzastopnih ubacio u poslednjem minutu - ključni za pobedu 4 sekunde pre kraja!

- Kevin Penter, Kevin Panter, MVP, MVP, MVP! - orilo se na kraju sa tribina za junaka utakmice, igrača čija je meka ruka presudila Špancima u neverovatno uzbudljivoj utakmici.

Meč je sa svim prekidima koji su ga pratili, uz nekoliko provera spornih situacija, i kvara na satu za merenje vremena napada, trajao duže od dva i po sata. Na kraju teške rovovske bitke, Partizan je uspeo da ispliva iznad površine iako se gotovo 40 minuta nalazio u rezultatskom minusu.

Definitivno je presudila poslednja deonica u kojoj je Obradovićev tim stegao odbranu do pucanja, sveo goste na samo dva poena iz igre (Ribas 12 sekundi pre kraja - za vođstvo) i dočekao priliku da zada konačni udarac Huventudu preko snajperski preciznog Pantera.

Valja reći i to da su gosti imali 11:2 u povoju utakmice, u dva navrata bili i u dvocifrenom vođstvu (11 poena najveća razlika), tu prednost imali su na početku poslednje četvrtine, ali su se sa protokom vremena sve više pleli u defanzivnu mrežu Beograđana, na kraju šokantno poraženi.

Osim Pantera, najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je Alen Smailagić sa samo dva poteza, oba u poslednjoj četvrtini. Najpre je spektakularno zakucao u lice igrača Huventuda, bio je to momenat kada su tribine eruptirale, a onda je "Smajli" trojkom dva minuta pe kraja primakao Partizan na samo poen zaostatka i uveo meč u triler finiš u kojem je Panter, opet ga pominjemo, sebi prilepio etiketu junaka.

Zek Ledej je gro svojih poena ubacio još u prvoj četvrtini (10), do kraja još samo tri, Mur je sa 8 poena (dve trojke) potvrdio da na njega mora ozbiljno da se računa, Avramović nije napadački ponudio skoro ništa osim fanatične borbe, ali to je u ovakvoj utakmici od njega bilo daleko značajnije i od poena.

Lavovski su izneli ovu pobedu Obradovićevi momci, sve vreme u zaostatku, ali spremni da kidišu na svaku loptu na svakom delu terena, borba nije prestajala nijednog momenta. Sa druge strane Huventud je iskusno vukao konce, prekaljeni Ribas i Tomić, uz gorostasne Brodzijanskog, Birgandera, te efikasne Vilisa i Paru, kontrolisali su igru i rezultat uprkos ogromnom pritisku rivala, i na terenu, i sa tribina.

Delovalo je da imaju "pobedu u rukama" kada su pobegli na dvocifrenu razliku...

Ipak, uraganski nalet Beograđana u poslednjoj četvrtini skršio je sve napadačke zamisli Španaca, delovali su pogubljeno, raštimovano i neprecizno, a nisu ni imali igrača poput Pantera koji bi ih odveo na sigurno. Na drugoj strani, rekosmo, Partizanov egzekutor bio je neumoljiv, jedan, drugi, pa treći šut koji je stigao četiri sekunde pre kraja srušio je goste i bacio Pionir u delirijum.

PARTIZAN – HUVENTUD 68:67

(19:17, 15:22, 15:20, 19:8)

PARTIZAN: Kuruc 7, Panter 18, Ledej 13 (6sk), Zagorac 4, Avramović 4 (3uk), Koprivica 4, Dangubić 3, Smailagić 7, Miletić -, Mur 8, Glas -, Madar -.

HUVENTUD: Buskets 4, Ribas 8 (9as), Brodžijanski 7, Ventura -, Vives -, Feliz 4, Vilis 11, Zagar -, Birgander 6, Para 15, Maronka 2, Tomić 10 (8).

Foto: MN Press

Foto: MN Press
Foto: MN Press
Foto: Telegraf.rs

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ovacije Grobara za bivšeg igrača Zvezde: Skandiranje MVP, MVP za čoveka koji je doneo pobedu

(Telegraf.rs)