Kobi napravio sjajan biznis potez pre smrti i obezbedio porodici 400.000.000 dolara

Kompanija za proizvodnju sportskih pića prodata je Koka Koli, a Brajant je bio vlasnik 10% deonica

Foto: Tanjug/AP

Vreme brzo prolazi. Kobi Brajant poginuo je pre skoro dve godine, tačnije 26. januara 2020. godine u stravičnom padu helikoptera na oko 50 kilometara od Los Anđelesa sa ćerkom Đanom i još šestoro prijatelja.

Putovali su u Tauzend Ouks na utakmicu Đanine košarkeške ekipe kojoj je Kobi bio trener, ali zbog guste magle, pilot je izgubio orijentaciju i zakucao se u planinu kod Kalabasasa. Bila je to jedna od najvećih sportskih tragedija u sitoriji. Poginuo je jedan od najboljih košarkaša ikada, u 41. godini, samo četiri godine po završetku karijere.

Ono što se ne zna jeste da je Brajant posle igračke karijere uplivao i u svet biznisa. Pre pogibije investirao je novac u firmu "Bodiarmor" koja se bavi proizvodnjom sportskih napitaka.

Zbog toga je njegova porodica ovih dana zaradila blizu 400.000.000 dolara. Kobi je uložio 6.000.000 dolara u razvoj pića, preuzeo 10% vlasništva, a direktorka je nakon njegove smrti postala supruga Vanesa. Sjajno je poslovala i ostvarila je veliki profit, toliki da je prodata Koka Koli za 8.000.000.000 dolara.

Interesantno je da je objava došla u 08:24 po istočno-američkom vremenu, a upravo ta dva broja je Brajant nosio tokom svoje karijere.

Video: Lično ga je dizajnirao Kobi Brajant: Zlatni sat na aukciji i neko će ga platiti 10 miliona dolara

(Telegraf.rs)