Igrač Zvezde ne voli da gubi: "Teško podnosim poraz, nekada idem van granica normale"

Stefan Lazarević pričao je opširno za sajt kluba pred meča sa Panatinaikosom

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde ovog četvrtka sastaju se sa Panatinaikosom u meču koji bi mogao da preokrene stanje stvari u Evroligi. Nakon sasvim dobrog starta, tim Dejana Radonjića upao je u niz neuspeha i pobeda mu je neophodna kako bi se vratio u trku za plej-of.

Jedan od igrača u koje se navijači uzdaju je Stefan Lazarević. Momak koji je u tim došao na početku takmičarske godine iz Genta istakao se svojom borbenošću, što su pristalice Zvezde umele da nagrade.

- Još od mlađih selekcija sam gajio čvrsti stil igre. To se ogledalo u genetici, a posle sam stvarno radio na tome da unapredim svoje telo. U mlađim selekcijama sam doprinosio ekipi borbom i čvrstinom. Svoj stil sam gajio na dalje, a u međuvremenu nadovezivao stvari koje su još bile bolji za tim gde sam igrao. Mislim da je individualno. Nekom je potrebno da radi na svom telu u većoj količini, nekom u manjoj, a sve zavisi od stila igre koji gajiš i funkcije u timu koju obavljaš - rekao je Stefan Lazarević za sajt kluba.

Teško podnosi poraze, pre svega zbog toga što na svakom meču ulaže i previše energije. I sam kaže da to nekada nije baš najnormalnije.

- Teško podnosim poraz i to ide u neke krajnosti koje možda i nisu u granicama normale. Imam glad za pobedom, a stvarno volim da pobeđujem i to je najlepši osećaj. Individualni učinak nije važan, taj osećaj kada pobediš kao tim je nešto što ispunjava. Doživeo sam to na pravi način u pripremnim utakmicama, na turniru u Minhenu gde sam prvi put u prilici bio da igram u kontinuitetu protiv igrača i ekipa koji su na najvišem nivou. Osećaj pobede nad njima je nešto što ispunjava. Kakav god bio, u tim trenucima moraš da daš maksimum i to je poenta svega. Pobeda je nešto najlepše u sportu ili bilo kom drugom segmentu života - podvukao je Lazarević.

Video: Pionir u šoku posle strahovitog pada košarkaša Zvezde u borbi za loptu

(Telegraf.rs)