Neverovatna razlika Zvezdinih košarkaša i fudbalera: KKCZ vakcinisan 100%, FKCZ 7,4%

Telegraf saznaje da su na Malom Kalemegdanu svi igrači i stručni štab imunizovani

Foto: Marko Jovanović, MN Press, Shutterstock

Prethodne nedelje je jedna od najaktuelnijih tema bila vakcinacija u najvećim fudbalskim klubovima, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Sve je poteklo od izjave sportskog direktora Zvezde, Mitra Mrkele, koji je isprozivao fudbalere zbog toga što odbijaju vakcinaciju, a mnogi od njih su se zarazili i bili van stroja za neke od najvažnijih duela.

Nakon toga je Telegraf došao do saznanja da su u Zvezdi vakcinisana samo dva igrača, Aleksandar Dragović i Filipo Falko, dok je stručni štab u potpunosti vakcinisan.

Ipak, slaba imunizacija među igračima uticala je na to da Zvezda poslednja dva meseca nije mogla da računa na mnoge igrače, a kod nekih od njih je i oporavak išao znatno sporije. Kada se pogleda ukupan igrački kadar od 27 igrača, procenat vakcinacije među fudbalerima Zvezde je svega 7,4 odsto.

Partizan u tome stoji znatno bolje, a čak je i trener Aleksandar Stanojević javno poručio igračima da se vakcinišu i da budu odgovorni prema grupi, pa su većina igrača i kompletan stručni štab vakcinisani.

Prema rečima Stanojevića, preostalo je još 10 igrača koji nisu dobili vakcinu, među kojima je nekoliko onih koji su preležali virus.

Ipak, ni Partizan nije najbolji primer kada je u pitanju jedan sportski klub po pitanju vakcinacije. Naime, košarkaški klub Crvena zvezda je 100 odsto vakcinisan, i igrači i stručni štab su imunizovani.

Međutim, i pored kompletne imunizacije, i košarkaši su imali poteškoće kada je korona virus u pitanju, pa su se zarazili Nikola Ivanović i Majk Cirbes, iako su prethodno primili vakcinu, o čemu je pričao i Nebojša Čović.

- Cirbes je bio pozitivan, iako je bio vakcinisan, a Ivanović je takođe bio pozitivan iako je preležao virus i bio vakcinisan - požalio se Čović tokom gostovanja na RTS-u, gde je pričao i o problemima kluba, kao i neophodnosti reorganizacije evropske košarke.

Zvezda je bila jedan od glavnih zagovornika vakcinacije, a klub je pred početka sezone apelovao i na navijače da se imunizuju, a podstrekivao ih je na to i ozbiljnim popustima za sezonske karte.

Video: Stanković nakon pobede Zvezde: Uz ovakvu publiku je sve mnogo lakše, dali su nam vetar u leđa

(Telegraf.rs)