Trener FMP-a jedva čeka duel sa Željkovim Partizanom: "To je najlakši meč, nadigravaćemo se"

Ekipa iz Železnika ima skor 5-1 pred gostovanje crno-belima

Foto: AdmiralBet ABA liga / KK FMP

Pobeda FMP-a protiv Zadra znači da nas narednog vikenda u gradskom derbiju čeka okršaj dva prvoplasirana tima na tabeli. Partizan će u Hali "Aleksandar Nikolić" dočekati ekipu iz Železnika.

Trener Pantera, Nenad Stefanović bio je jako raspoložen posle nove pobede, a kako i ne bi kada njegov tim igra sjajno i predstavlja najpozitivnije iznenađenje šampionata.

- Moram da kažem i da je Zadar bio umoran, u petak su imali svoj meč i imaju svoje probleme. Nama su veče pred meč četiri igrača primala infuziju. Malo prehlada, malo sezonski virus, sreća nije ono najgore.

- Od njih četvorice trojica su igrali, dvojica su imala veću minutažu. Moram da im čestitam, svi su uložili veliki trud. Pokazali su da su pravi, napravili su dodatni napor - hvalio je Stefanović.

Mladi i talentovani stručnjak već je pokazao da na njega ozbiljno može da se računa u budućnosti. Već u prvoj sezoni na klupi sa FMP-om pravi čuda.

- Teška utakmica, prva neka gde smo bili favoriti i gde bi poraz bio katastrofa. To se najbolje vidi sa promašenim penalima, šutiramo 90 odsto u sezoni, sedam sada nismo dali i to su promašili neki koji dobro šutiraju. Sami smo krivi, ušli smo 'mekano' u meč, bili smo daleko od igrača, primili 47 poena za poluvreme. Ne možemo mi tako da igramo. U drugom je bila druga priča, muški smo odigrali.

- Pobeda se piše. Da nam je neko rekao da ćemo imati skor 5-1 pred godostavnje Partizanu verujem da bi i dve potpisali - sa osmehom će mladi Nenad.

A šta očekivati protiv Partizana? FMP je već dobio jednog velikog favorita - Cedevita Olimpiju u Ljubljani posle produžetka.

- Uživaćemo u ovoj nedelji. Za nas su to najlakše utakmice bez ikakvog očekivanja. Naša pozicija na tabeli nije realna, njihova verovatno jeste. Mi idemo da se nadigravamo bez neke posebne pripreme. Ne doživljavamo taj meč tako, već da se pokažemo u najboljem svetlu. Videli smo kako timovi tamo prolaze, pa da probmao da budemo bolji od njih. Sa većim fokusom na Studentski centar koji sledi posle toga - zaključak je stratega FMP-a.

Video: Došao je i taj dan! Željko Obradović će se kao trener vratiti u rodni Čačak

(Telegraf.rs)