Jure Zdovc želi svog zemljaka u Žalgirisu, još jedan Slovenac dolazi u Litvaniju?

Možda je to rešenje...

Foto: MN Press

Žalgiris je očajno krenuo sezonu u Evroligi, nemaju nijednu pobedu iz sedam kola, promenili su trenera, ali ni to nije pomoglo... Upravo novi trener, Slovenac Jure Zdovc, želi u svojim redovima da vidi zemljaka koji bi donekle mogao da ih spasi i izvuče iz problema, radi se o Zoranu Dragiću, prenosi čuveni litvanski novinar Donatas Urbonas.

Pobeđuje Žalgiris u domaćem prvenstvu, ali to nije ono što zadovoljava apetite ovog kluba, oni žele više, oni žele Evroligu. Ipak, po svemu sudeći to neće moći da vide ni ove godine.

Veoma loš start, porazi od Asvela, Zenita, Zvezde... Najbliži pobedi se bili protiv Bajerna gde su poraženi sa samo dva poena razlike, dok su u poslednja dva kola zabeležili i dva totalna debakla - od Efesa je pretrpljen poraz od 34 poena razlike, dok je Makabi bio bolji sa 14.

Zdovc je imao taj peh da je ostao i bez Žofrija Lovernja, a sada će reagovati i pokušaće da u svoje redove dovede iskusnog Zorana Dragića, koji bi svojim kvalitetom i iskustvom trebalo da donese dodatnu dozu samopouzdanja i ostalim igračima, kako bi se vratili na pravi kolosek u nastavku takmičenja u Evroligi.

Video: Ovaj ritam je pakao! Simonović iskreno o teškom rasporedu, ali i mogućnostima Zvezdinog tima

(Telegraf.rs)