Zenit na "crveno-beli" pogon: Beron i Lojd najjefikasniji u pobedi protiv Žalgirisa

Takođe i Crvena zvezda igra protiv Makabija u nešto kasnijem terminu

Foto: Profimedia ddp USA/Zuma Press

Nastavljeno je takmičenje u Evroligi, prve ekipe koje su se našle na parketu su timovi Žalgirisa i Zenita, gde su Rusi odneli pobedu sa 70:64 i tako došli do druge uzastopne u ovom takmičenju. Ruska ekipa je do pobede došla na krilima bivših košarkaša Zvezde, Džordana Lojda (19 poena) i Bilija Berona (11 poena), na drugoj strani, Žofri Lovernj je stao na 10.

Zenit se ne šali ove sezone, uložili su novac i doveli provereni igrači koji imaju kvalitet za Evroligu, što se vidi i u prve dve utakmice.

Okosnicu ekipe čine nekadašnji bekovi Crvene zvezde, Džordan Lojd i Bili Beron, a tu je još i Ponitka, Karasjov, Džordan Majki, Ponitka...

Ovo je ruskoj ekipi druga utakmicu u Evroligi ove sezone i druga pobeda, jer su u prvom kolu slavili protiv Uniksa. S druge strane, Žalgiris je skoro duplirao svoj budžet ove sezone, ali su nakon prvog kola i poraza od Asvela doživeli i drugi poraz.

Zenit je došao do vođstva već u prvoj četvrtini i do kraja meča je samo čuvao svoju prednosti, nisu dopustili litvanskoj ekipi nijednom da priđu na manje od pet poena, što je bilo i više nego dovoljno za pobedu.

Kod Žalgirisa je podbacio Emanuel Mudiej, nekadašnji saigrač Nikole Jokića u Denveru i ubedljivo najzvučnije ime u ovoj ekipi, ali je ubacio samo četiri poena - što je premalo za igrača njegovog kalibra.

Foto: MN Press

Evroliga, 2. kolo

Žalgiris - Zenit 64:70

Panatinaikos - Fenerbahče 20.00

Makabi - Crvena zvezda 20.05

Bajern - Barselona 20.30

Petak

Uniks - Monako 18.00

Anadolu Efes - CSKA 19.30

Olimpijakos - Real Madrid 20.00

Baskonija - Armani 20.30

Video: Mitrović zahvalan navijačima nakon pobede: Bez njih, ne bi bilo moguće ni pobediti u ovom meču

(Telegraf.rs)