Preokret u vezi sa Trejom Drekselom: Amerikanac ove godine samo na pozajmici u poljskom šampionu

On ipak nije prodat Ostrovu Velikopoljskom kako se prvo mislilo

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Za Treja Dreksela ipak nije bilo mesta ove sezone u Partizanu. Nakon obavljenog prvog dela priprema, Željko Obradović je odlučio da Amerikanac sreću potraži na nekom drugom mestu. Nije mu išlo na ruku ni to što je krajem prošle takmičarske godine povredio šaku.

Poljski šampion, Arged Stal Ostrov Velikopoljski objavio je sinoć da je sklopio saradnju sa Drekselom. Prvo se mislilo da je u pitanju prodaja, ali je Partizan na svom sajtu pojasnio da je ipak reč o pozajmici.

Videćemo da li će Dreksel za Ostrov zaigrati već večeras, pošto ovaj klub igra meč Superpuhara (Superkupa) Poljske protiv Zjelone Gore u Valbžihu od 20.00 časova, ako ne, treba ga očekivati u prvom timu koliko u meču druge runde protiv Šljonska iz Vrolcava, koji vodi Petar Mijović, nekadašnji trener Budućnosti.

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Inače, Dreksel je odigrao samo dva meča za Partizan u četvrtfinalu Superlige Srbije, ali je u drugoj utakmici doživeo povredu i nije mogao da pomogne crno-belima do kraja šampionata. U prvom delu sezone nastupao je za Mladost iz Zemuna za koju je u proseku beležio 18 poena uz 7,6 skokova i 3,2 asistencije za 31 minut proveden na terenu.

Interesantno je da na klupi Ostrova sedi hrvatski trener Igor Miličić, koji je zasigurno imao udeo u dovođenju Amerikanca, prateći razvoj situacije u ABA ligi. Oni će se ove sezone takmičiti i u FIBA Ligi šampiona.

U Energa Basket Ligi ove sezone zaigraće veliki broj srpskih košarkaša: Nemanja Nenadić (Zjelona Gora), Dragan Apić (Zjelona Gora), Luka Ašćerić (Šljonsk Vroclav), Strahinja Jovanović (Šljonsk Vroclav), Novak Musić (Arka Gdinja), Danilo Ostojić (Hidrotrak Radom) i Đoko Šalić (Vilki Morskije Šćećin).

Video: Stari simboli na novom dresu: Kako će izgledati dres KK Partizana u novoj sezoni?

(Telegraf.rs)