Čačanski Borac doveo nekadašnjeg košarkaša Partizana i Zvezde za novu sezonu ABA lige

Ivan Marinković je novi član kluba iz grada kraj Morave

Foto: KK Cedevita Olimpija / Aleš Fežver

Ekipa Borca iz Čačka polako se priprema za početak nove sezone u ABA ligi. Pripreme teku u najboljem mogućem redu, a tim iz grada na Zapadnoj Moravi se ovog leta sasvim solidno pojačao. Poslednja adicija u nizu je Ivan Marinković, koji je kao pojačanje došao iz ekipe Cedevita Olimpije iz Ljubljane.

Nastupa na poziciji krilnog centra i došao je u Čačak, iako je imao važeći ugovor na još godinu dana sa timom iz Slovenije. Jako je visok i korpulentan i biće odlično pojačanje za ekipu Borca u reketu.

Prve korake u košarkaškom smislu napravio je u Partizanu, potom je igrao za Crvenu zvezdu za koju je debitovao 2011. godine, ali se potom vrlo brzo vratio u crno-beli dres. Međutim, ni drugi mandat u ovom klubu nije protekao najbolje po njega, pošto je odmah poslat na pozajmicu u OKK Beograd, a potom i MZT. Još malo iskustva stekao je u Poljskoj igrajući za Vilki Morskije King Šćećin.

U Zadru se zadržao dve godine, jednu godinu u turskom Jesilđirešunu, a potom je prešao u Primorsku gde je dospeo u žižu interesovanja mnogih klubova. Dobre igre preporučile su ga Cedevita Olimpiji, odakle je i došao u Borac.

Video: Zagorac o svojoj novoj ulozi kapitena: To je velika odgovornost, koju sam spreman da prihvatim

(Telegraf.rs)