Košarkaši Srbije nosioci na žrebu kvalifikacija za Mundobasket

FIBA odredila šešire za predstojeći žreb

Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije biće nosilac na žrebu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, koji će biti održan u utorak, 31. avgusta u 12 sati.

Srbija se nalazi u prvom šeširu gde su još Španija, Francuska, Slovenija, a reprezentacije su raspoređene prema poziciji na aktuelnoj FIBA listi.

U drugom su Italija, Litvanija, Grčka i Nemačka, a u trećem Češka, Poljska, Rusija i Turska. Zatim slede Hrvatska, Letonija, Ukrajina i Crna Gora.

U petom šeširu su Finska, Gruzija, Belgija i Mađarska, u šestom Velika Britanija, Izrael, Bosna i Hercegovina i Holandija, u sedmom Island, Estonija, Bugarska i Belorusija, a u osmom Severna Makedonija, Švedska, Portugal i Slovačka.

Žrebom će biti određeno osam grupa sa po četiri reprezentacije iz kojih će prve tri nastaviti takmičenje u drugom krugu, prenoseći sve rezultate iz prvog dela.

Prvi ciklus u kojem će se odigrati dve utakmice je od 22. do 30. novembra ove godine, dok su poslednje dve utakmice druge faze kvalifikacija na rasporedu od 20. do 28. februara 2023. godine.

Domaćini Mundobasketa 2023. godine su Filipini, Japan i Indonezija.

Video: Mark Gasol izjavom posle finala Mundobasketa objasnio neuspeh Srbije!

(Telegraf.rs)