Otkrivena Lendejlova plata u San Antoniju: Bivši igrač Partizana zarađivaće minimalac u NBA ligi

Ljubimac Grobara nastupaće ponovo u crno-belom

Foto: MN Press

Nekadašnji centar Partizana, koji je već godinama unazad nastupao u rodnoj Australiji, Džok Lendejl konačno je uspeo da ostvari san i zaigra u NBA ligi. Potpisao je ugovor sa San Antonijom na dve godine, pri čemu će u prvoj zarađivati manje od milion dolara (925.258 američkih novčanica) dok će u drugoj primiti 1.563.518 dolara na račun nastupa.

Prema ugovoru, on ne može da bude trejdovan pre 15. decembra ove godine, njemu je prva sezona garantovana, dok San Antonio ima rok do početka jula sledeće godine da se izjasni da li želi da ga zadrži ili ne za drugu sezonu.

Australijanac se posle odlične koledž karijere na Sent Merisu, gde je dva puta osvojio titulu najboljeg igrača WCC, a uz to jednom izabran u drugi tim NCAA, uspeo da se nametne u profesionalnim vodama tokom nastupa u Letnjoj ligi u Las Vegasu, a potom i u Solt Lejk Sitiju, gde se okušao kao član Atlanta Hoksa.

Sa Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća, kasnije je izabran u prvoj petoci za ABA lige, a 2019. godine je nastupao za Milvoki u Las Vegasu u Letnjoj ligi. Posle sasvim solidne sezone u Žalgirisu vratio se u Australiju zbog pandemije korona virusa.

Sa Melburn junajtedom je osvojio titulu u nacionalnom prvenstvom, proglašen je za najkosirnijeg igrača finala, a tokom sezone je prosečno dolazio do 16,4 poena uz 7,8 skokova i 2,3 asistencije uz 1,3 blokade. U međuvremenu je i sa Efesom postigao dogovor da se vrati u Evropu, ako ga ne uzme neki od NBA timova, što se na kraju dogodilo.

Video: Holender o problemima Partizana protiv Santa Klare: Nema izgovora, moramo bolje i jače

(Telegraf.rs)