Panter o dolasku u Partizan: "Valjda navijači Zvezde neće zameriti, ali kada imate ovakav prelaz..."

Najveće pojačanje crno-belih na okupljanju pričao je o Željku, očekivanjima, navijačima...

Košarkaši Partizana su se u najvećem broju okupili za početak priprema za narednu sezonu. Pred Željka Obradovića danas u Hali sportova "Ranko Žeravica" jedino nisu stali Vil Mozli, Dalas Mur i Markus Pejdž zbog problema različite prirode.

Prvi se nije pojavio na treningu zbog manje povrede i čeka se izveštaj lekarske ekipe, dok druga dvojica imaju određene poteškoće sa transferom do Beograda zbog presečenih letova. Očekuje se da i oni brzo pristignu i ekipi će se priključiti na Zlatiboru, gde će Partizan boraviti narednih 12 dana.

Jedno od najzvučnijih pojačanja Partizana za novu sezonu definitivno je Kevin Panter, koji se u Beograd vraća po drugi put nakon što je prethodno nastupao za večitog rivala, Crvenu zvezdu. Kaže da mu neće biti potrebno mnogo da se prilagodi na srpsku prestonicu.

- Imam srpski pasoš, tako da je dobro vratiti se u Beograd. Vrlo dobro sam upoznat sa gradom. Beograd je neverovatan grad, tako da sam veoma srećan što se nalazim ovde.

Mnogo se ove sezone očekuje od ekipe Partizana, ali i od Željka Obradovića, sa kojim će Kevin Panter sarađivati kroz narednih godinu dana u dresu crno-belih.

- Znamo da će Željko dosta toga tražiti od nas, želeće da pobedimo svaku utakmicu, baš kao što to žele svi u ovoj dvorani. Jedva čekam da treniram sa timom i trudiću se da postanem bolji iz dana u dan.

Da li prevelika očekivanja javnosti mogu da stovre određenu dozu pritiska kod igrača Partizana? Panter smatra da to ne treba da bude kontraproduktivno i da ekipa treba samo da radi ono što najbolje zna.

- Znamo da su očekivanja velika, ali ne smemo da brinemo o tome. Treba da budemo ono što jesmo, a druge da pričaju. Za nas kao tim, mi ćemo raditi ono što je do nas.

Foto: Nikola Tomić

Publika će se, ako se nešto ne promeni na Kriznom štabu u narednih mesec dana, vratiti na tribine u ograničenom kapacitetu. Panter je jako srećan što će posle toliko vremena igrati u "naelektrisanom" ambijentu.

- Uzbuđen sam što ću ih videti. Nadam se da ćemo u novu sezonu krenuti sa njima. Nisam siguran da li će biti tako ili ne, ali se nadam da će popuniti halu od prve utakmice.

S obzirom na to da je Panter jedan deo svoje karijere proveo u Crvenoj zvezdi, očekivano je bilo da bude nekih reakcija bivših saigrača, ali Kevin tvrdi da mu oni nisu ništa posebno rekli.

- Aha, iz Crvene zvezde... Pa, ništa specijalno mi bivši saigrači nisu rekli što dolazim u Partizan.

A da li će mu navijači Crvene zvezde nešto zameriti? Panter se nada da to neće biti slučaj.

- Pa ne znam baš za to, ali kada napravite prelaz kakav sam ja uradio... Valjda neće, ne znam.

Video: Bivši NBA igrač stigao u Beograd: Kuruks je već dobio savete od nekadašnjih igrača Partizana

(Telegraf.rs)