Janis uzalud urlao na tajm-autu, Finiks dominantno juri ka NBA prstenu

Grk ubacio rekord karijere u plej-ofu, ali Sansi vode sa 2:0 u seriji koja se sada seli u Milvoki

Printskrin: Twitter/ESPN

Košarkaši Finiksa napravili su još jedan krupan korak ka osvajanju NBA prstena, jer su u rasprodatom "Veliju" pobedili Milvoki rezultatom 118:108 i sada vode sa 2:0 u seriji u velikom finalu!

U nameri da zaustave zvezde Finiksa Devina Bukera i Krisa Pola, Milvoki je donekle zaboravio na ostale igrače domaćeg tima koji su i te kako koristili pruženu priliku. Svakako najviše Mikal Bridžis koji je meč završio sa 27 poena, dok su Kravdver i Ajton ostvarili dabl-dabl učinak. Prvi je imao 11 poena i 10 skokova, drugi 10 poena i 11 skokova.

Devin Buker je, ipak, bio prva perjanica Sansa i meč je završio sa 31 poenom, od čega je ubacio sedam trojki. Pol je imao 23 poena i osam asistencija, a zanimljivo je da su Sansi do kraja noći ubacili 20 trojki iz 40 pokušaja i tako postavili rekord franšize u plej-ofu. Istovremeno su izjednačili drugi najveći učinak u istoriji finala.

Ipak, Milvoki je bio tim koji je bolje otvorio utakmicu. Holidej je napadao obruč, a Janis Adentokumbo je dva puta silovito zakucao u uvodnim trenucima utakmice koja je već pri kraju prve deonice počela da dobija svoje konkretne obrise.

Pol i Buker su promašili prvih šest šuteva kod Finiksa, ali ostatak tima nije stao čak i kada je Milvoki imao devet poena viška. Domaćin je vrlo brzo sustigao Bakse i do poluvremena su imali +11.

Uzalud je Janis lupao o stolicu tokom jednog tajm-auta u prvom poluvremenu, pokušavao je da razbudi saigrače, ali Milvoki u nastavku nijednom nije uspeo da povede.

- Prva četvrtina je bila oluja s njihove strane što se tiče agresije. Znali smo da će tako biti, ovo je finale, oni su dobar tim. Svidelo mi se što su moji momci ostali na pravom kursu i što su pokazali staloženost - rekao je posle meča trener Finiksa Monti Vilijams.

Što se tiče košgeterskog učinka Milvokoja, Janis je meč završio sa 42 poena i 12 skokova, što mu je rekord u plej-ofu, i jednostavno nije mogao sam da igra protiv Finiksa. Holidej je imao 17, Konatin je ubacio 14, a Midlton samo 11.

(Telegraf.rs)