Jokić inspirisao studenta za hit pesmu: "Zbog njegovih mečeva kasnim na posao, ni 2 kafe ne pomažu"

Nadamo se da će se obistiniti reči ove pesme i da će Srbija dobiti MVP-ja NBA lige

Stefan Mojsić, koga zovu Mojsa, napisao je i otpevao pesmu posvećenu srpskom košarkašu Nikoli Jokiću koja nosi naziv "Jokara brate moj".

Nikola Jokić je zaludeo čitavu planetu, ove sezone, srpski košarkaš je doveo svoj Denver do plejofa uz MVP partije, a onda je u plej-ofu zaigrao još bolje i faktički sam eliminisao Portland u prvoj rundi. Iz dana u dan ljudi u Srbiji mu pokazuju divljenje.

Upravo takav jedan slučaj dolazi iz Kruševca, odakle dolazi Stefan Mojsić, koji je za Telegraf otkrio šta ga je inspirisalo da napiše pesmu za Jokića.

- Mnogo volim da pišem pesme, do sad su to bile samo ljubavne, ali njegova životna priča, to kako je on od jednog običnog dečaka iz Sombora došao do ovoga što je danas, fasciniralo me je i to je u meni probudilo inspiraciju. Mogu reći da je Nikola Jokić moj idol - rekao je Stefan za Telegraf.

Koliko je teško sada ispratiti njegove partije koje traju do pet ili šest ujutru, a znate da radite od osam?

- Mnogo je teško, nekoliko puta sam se i uspavao za posao zbog njega, samo ću reći da ni dve kafe ujutru nisu dovoljne nakon utakmica - istakao je Mojsa.

Stefan Mojsić je završio Fakultet političkih nauka, tačnije diplomirao je na smeru Socijalni rad i socijalna politika pre dve godine, pa smo ga pitali kakva je veza između socijalnog smera na FPN-u i pisanja pesama.

- Smer Socijalni rad i socijalna politika najviše je vezan za život, jer sama delatnost socijalnog radnika je najviše vezana za život i humanost, meni je to jako blisko s muzikom, jer verujem da i muzika ima veze s ljudima i onim istinskim vrednostima - zaključio je Stefan Mojsić, koji je takođe rekao da u budućnosti možemo očekivati još ovakvih stvari od njega.

Pesmu koju je Mojsa napisao možete poslušati na početku teksta.

Video: Jokićev saigrač pao sa stolice i zamalo zaplakao posle brutalne trojke našeg centra

(S.L)