Bogdan i Hoksi na pobedu od polufinala, Srbin sa četiri trojke dotukao nejake Nikse

Atlanta slavila u četvrtoj utakmici serije 113:96 i povela sa 3:1 - još jedan trijumf je deli od plasmana u polufinale i megdan sa Filadelfijom

Košarkaši Atlante Hoks nalaze se na trojumf od velikog ostvarenja, proboja u polufinale plej-ofa Istočne konferencije posle najubedljvije predstave u seriji sa Niksima - 113:96.

Ekipa Nejta Mekmilana je nadvisila goste u svim elementima igre, doduše nije se ovakav epilog ni nazirao posle prvog dela igre završenim rezultatom četiri poena u korist domaćeg tima. Ipak, nastavak je doneo dominaciju ekipe iz Džordžije, simultanku lidera tima Treja Janga i pečatiranje trijumfa "rafalom" Bogdana Bogdanovića.

Srpski košarkaš je ovaj meč zavrsšio sa 12 poena, ubacio je četiri trojke iz devet pokušaja, tri je dao u 3/4, gotovo da je flertovao sa "tripl-dablom" pošto je u statističke kolone uneo i 7 skokova i 6 asistencija.

Bila je ovo definitivno najbolja "ol-raund" partija našeg igrača, koji je do poluvremena ubacio tek tri poena, da bi se razgoropadio u trećoj deonici i zajedno sa ostatkom tima sjajnom partijom zaokružio fantastični utakmicu.

Ponovo je, kao i u prva tri meča serije, lider Hoksa Trej Jang prednjačio napadački, ovog puta sa 27 poena i 9 asistencija, istina uz vrlo loš šut iz igre - 4/14 za tri, te 5/7 za dva poena.

Možda i najbolji dokaz zbog čega Niksi trenutno gube 3:1 je i ova fotografija odbrane Atlante na najboljem igraču Njujorka Džulijusu Rendlu, zvanično igraču koji je najviše napredovao - kroz ovaj buket igrača nije mogao da prođe, ni on ni lopta.

Foto: Tanjug/Ap

Inače, Rendl je meč završio sa 23 poena, bi oje najefikansiji u ekipi, Beret ga je pratio sa 21, dok je Rouz dodao 18.

Atlanta je, osim Janga, imala još dvojicu igrača sa 20+ poena - Galinarija (21) i Kolinsa (22).

(Telegraf.rs)