NBA liga još dublje uplovila u svet klađenja: Započinju novu emisiju, trudiće se da edukuju navijače

Prvo emitovanje imaće pred početak plej-ofa ovog petka

Foto: Tanjug/Ap

Klađenje je postalo deo sportske svakodnevnice. To se može videti po broju klubova i liga koje su sponzorisane upravo od strane kompanija iz ove sfere, a takvom trendu nije mogla da se odupre ni NBA liga, koja će od četvrtka pokrenuti projekat pod imenom "NBA Bet".

U okviru te inicijative, od petka na NBA TV-u će postojati specijalna emisija posvećena upravo klađenju na najpopularniju košarkašku ligu na svetu. U isto vreme, na zvanični sajt lige biće dodata posebna sekcija vezana za klađenje, a biće otvoren i poseban nalog na Tviteru na kojem će se promovisati utakmice.

- Oduvek pričamo da bi ljudi mogli još više da se uključe u košarkaški meč. Kreacija NBA Bet platforme nam omogućava da uslužimo sve navijače na pravi način. Sada možemo da im nudimo sadržaj koji žele da vide onima koji to hoće, a ne da pritiskamo apsolutno sve - rekao je Kaufman-Ros, koji je rukovodilac projekta.

U Americi je tokom 2018. godine došlo do promene zakona, koji je omogućio da svi legalni bukmejkeri uđu u posao u 21 saveznoj državi i Distriktu Kolumbije u kojem se nalazi glavni grad SAD-a. Inače, NBA je do sada bila jedna od "najagresivnijih" liga na svetu, kada je reč o promociji sportskog klađenja. O tome govori podatak da je korisnicima nuđeno da gledaju strimove sa kvotama uživo, kako na poene igrače, tako i na ishod same utakmice.

Treba dodati da nijedan trener ili igrač koji je trenutno aktivan neće učestvovati u promociji sadržaja, jer je to protivzakonito u najvećem delu zemalja. Uglavnom će se oslanjati na svoje medijske partnere.

- Svaki dan imamo razgovore sa bukmejkerima o tome šta mislimo da je najprikladnije da plasiramo. Naši partneri uglavnom imaju veliko razumevanje, a mi ne želimo baš da pretrpavamo strimove utakmica reklamama o klađenju. Oprezni smo, znamo da mnogi imaju probleme sa kockom i pokušavamo da istovremeno edukujemo navijače da budu odgovorni - rekao je Kaufman-Ros.

Video: Bogdan Bogdanović o potencijalnom trejdu, razlici između Atlante i Sakramenta i saradnji s Jangom

(Telegraf.rs)