Određene sudije za prvi meč finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti

Na terenu će se naći slovenačko-hrvatska kombinacija

Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti sutra će u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 18.30 časova otpočeti veliku borbu za šampionski trofej, a ujedno će pokušati da se domognu mesta u Evroligi za narednu sezonu. Serija se igra na tri pobede i nema sumnje da će svaki duel imati posebnu težinu.

Upravo zbog toga će dodatni fokus biti stavljen na sudije, pa će čelnici ABA lige za svaki od susreta gledati da angažuju samo one najbolje koji budu na raspolaganju. Bili smo svedoci velikog broja pritužbi i jednog i drugog kluba u prethodne dve plej-of serije na momke sa pištaljkom, što će biti svojevrsni pritisak za svakoga ko bude delio pravdu u ovom finalu.

Tako je ABA liga odlučila da prvi meč u prestonici Srbije predvodi jedan arbitar iz Slovenije i dvojica iz Hrvatske. Na čelu tima naći će se dobro poznati Saša Pukl, dok će mu pomoć praviti Tomislav Hordov i Josip Radojković. Sva trojica imaju velikog iskustva, kako u regionalnom prvenstvu, tako i u Evroligi.

Dodajmo da će Saša Pukl deliti pravdu i na predstojećem Fajnal foru Evrolige, što dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Uz njega će se na završnom turniru najboljeg evropskog klupskog takmičenja naći još trojica sudija iz ABA lige - Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Sreten Radović.

Video: Crveno-beli zakazali veliko finale protiv Budućnosti

(Telegraf.rs)