Jokiću nedostajala asistencija za tripl-dabl, Marej doneo Denveru produžetak i pobedu protiv Čikaga

Poznati dvojac Nagetsa najzaslužniji je što je noćas protiv Bulsa upisana još jedan vredan trijumf

Foto: Tanjug / AP

Više nije ni vest kada kažemo da je Nikola Jokić zabeležio dabl-dabl učinak igrajući za Denver Nagetse. Srpski košarkaš je tokom noći postao glavni kandidat na lestvici za MVP titulu, a to je uspeo da opravda sjajnom partijom protiv Čikaga, gde je uz svog saigrača Džamala Mareja bio najzaslužniji za trijumf. Morali su doduše da se dodatno pomuče i odigraju produžetak, ne bi li došli do pobede, ali je na kraju sve bilo kako treba – 131:127.

Setićemo se da na samom početku sezone Denveru nije baš najbolje išlo u dodatnih pet minuta košarke. Tukli su ih tada Sakramento Kingsi i Dalas Maveriksi, ali su u međuvremenu dva puta slavili protiv Finiks Sansa u dodatku, pa danas faktički nije ni bilo dileme ko će slaviti u produžetku. Sve zahvaljujući dobroj šuterskoj večeri Nikole Jokića i Džamala Mareja.

Bilo je ovo jedna od onih utakmica u kojoj je blistao američki košarkaš. Toliko nekonstantno igra Marej kroz celu ovu sezonu, ali je večeras ponazao ono pravo lice. Ubacio je šest trojki iz sedam pokušaja, a jedan od pogodaka došao je u poslednjoj sekundi, gotovo uz zvuk sirene za već pomenuti produžetak. Tek da pomenemo, tim iz Kolorada je gubio 99:107 na nešto manje od pet minuta pred kraj.

Što se Jokića tiče, on je meč završio sa čak 34 poena, a uz to je sakupio 15 skokova. Jedna asistencija mu je nedostajala kako bi upisao i novi tripl-dabl, pošto ih je dodao ukupno devet, a iz igre je imao prilično impresivnih 14/23. Sve to bilo je dovoljno za 229. dabl-dabl u karijeri.

U ekipi Čikaga posebno su se istakli Zek Lavin sa 32 poena, a pratili su ga Oto Porter sa 22 poena i Kobi Vajt koji je dodao ukupno 17 poena. Denver je ovom pobedom došao do skora 25-16 i sada gotovo suvereno gazi ka plej-ofu, pa čak i jednoj od vodećih pozicija u Zapadnoj konferenciji. Recimo, drugoplasirani Los Anđeles Lejkersi imaju 28-13, što nije nedostižno za Jokića i drugare.

Govoreći o ostalim utakmicama, vrlo burno je bilo u Oregonu, gde je Portland uspeo da savlada Dalas Maverikse posle znatno bolje odigrane poslednje deonice. Držao se tim Luke Dončića, činilo se dugo da će upisati i pobedu, ali nije imao snage za potpuni slom domaćina – 125:119.

Zatrpao je Dončić koš Portlanda sa čak 38 poena, dodao je po devet skokova i asistencija, ali su Si Džej Mekolum i Damijan Lilard rešili da mu pokvare žurku. Prvi je ubacio čak 32 poena, dok je drugi dodao samo jedan manje i upravo oni su bili glavni protagonisti velikog preokreta.

Nije se noćas preterano istakao Nemanja Bjelica, ali je njegov Sakramento uspeo da dođe do velikog iznenađenja u Bostonu. Retko ko se nadao da će Kingsi uspeti da odnesu pobedu iz najvećeg grada u Masačusetsu, ali to se desilo zahvaljujući pre svega lošoj šuterskoj večeri domaćina – 96:107.

Srpski košarkaš nije se upisao u strelce za 14 minuta provedenih na terenu, ali je prikupio dva skoka i jednu asistenciju. Najbolji u njegovom timu bio je Dearon Foks sa 29 poena, dok je Džejlen Braun u Bostonu prednjačio sa 19 poena i 11 skokova.

Na kratko je za Golden Stejt Voriorse zaigrao Alen Smailagić (doduše svega minut i po, što je bilo nedovoljno za neki konkretan učinak), ali je njegov tim zahvaljujući furioznoj večeri Viginsa i 40 ubačenih poena lako slavio protiv Memfisa u gostima – 103:116.

NBA REZULTATI

Boston – Sakramento 96:107

Klivlend – San Antonio 110:116

Hjuston – Detroit 100:113

Memfis – Golden Stejt 103:116

Majami – Indijana 110:137

Orlando – Bruklin 121:113

Toronto – Juta 112:115

Denver – Čikago 131:127 (posle produžetka)

Finiks – Minesota 113:101

Portland – Dalas 125:119

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Protivnici nisu znali gde se nalaze: Jokićev novi tripl-dabl, pretekao je legendu i ušao u istoriju

(Telegraf.rs)