Srbi rešavali dramu u Minhenu: Micić za nadu, Lučić za pobedu i prekid velikog niza Efesa

Turski tim poražen posle osam uzastopnih pobeda

Foto: Marko Jovanović

Košarkaš minhenskog Bajerna pobedili su Anadolu Efes 80:79 u krajnje uzbudljivoj utakmici u kojoj su udarne role u odlučujućim trenucima utakmice preuzimali srpski košarkaši Vasilije Micić i Vladimir Lučić.

U dramatičnom finišu meča Micić je 11 sekundi pre kraja poentirao za vođstvo gostiju 79:78, Trinkijeri je tražio tajm-aut da postavi napad, a onda je u akciji koje je usledila Micić neoprezno faulirao Lučića u šutu za tri poena!

Bila je to idealna prilika da Bajern preokrene i povede dva poena, međutim bivši kapiten Partizana je ubacio dva od tri šuta sa penala, i ostavio gostima šansu da i "dvojkom" dođu do pobede.

Odgovornost u poseldnjem napadu Efesa nije preuzeo Micić, već Larkin, ali njegov poslednji pokušaj nije bio precizan pa je Bajern mogao da odahne i proslavi veliku pobedu, kojom je prekinuo dugi niz Efesa bez poraza - čak osam utakmica.

Vladimir Lučić je bio najefikasniji akter u pobedničkoj ekipi sa 18 poena, u koje je ugradio i jednu trojku iz vrlo teške pozicije, na isteku četvrtine.

Na drugoj strani, najbolji kod gostiju bio je Micić sa 19 poena (1/5 za tri), Larkin je dodao 16 (2/7 za tri), dok je Buboa ubacio 14, uz daleko bolji šut za tri poena - 4/5.

Osim Lučića, najefikasniji kod Bajerna bili su Rejnolds sa 14 poena, te Cipser i Boldvin sa po 12.

Evroliga, 30. kolo

Zenit - Baskonija 75:79

Fenerbahče - Žalgiris 84:61

Alba - Panatinaikos 80:84

Real Madrid - CSKA 89:96

Petak

Himki - Valensija 68:77

Panatinaikos - Crvena zvezda 82:86

Bajern - Anadolu Efes 80:79

Armani - Barselona 56:72

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)