Jokić do 33. dabl-dabla u sezoni: Denver preživeo Memfis, Nikolina odbrana rešila meč!

Sve je bilo na Nikoli u poslednjim momentima ovog trilera u Memfisu

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa preživeli su gostovanje Memfisu i slavili sa 103:102, a ključnu ulogu, kako u celoj utakmici, tako i u poslednjem ludom minutu, imao je srpski centar Nikola jokić koji je došao do novog dabl-dabla, prokockao zadnji napad i odigrao fantastičnu zadnju odbranu za konačnu pobedu gostiju.

Prvo, Jokić je sa 28 poena i 15 skokova došao do 33. dabl-dabl učinka ove sezone uz sedam asistencija i dve ukradene lopte. "Džoker" je imao polovičan učinak za dva (12/21), za tri (1/2) i sa slobodnih bacanja (1/2), te bio ubedljivo najefikasniji igrač utakmice.

Sve je bilo na Nikoli u poslednjim momentima ovog trilera u Memfisu, pa je on tome pristupio i kao prva zvezda svog tima, ubacio na samo +1 prvo trojku, a onda nakon odgovora i jednim polu-horogom stavio jasnu distancu od četiri poena razlike (103:99).

Ipak, stiže odgovor od raspoloženog Dilona Bruksa koji sa tri poena dovodi meč na samo jedan posed, tera Jokića da ponovo bude Mesija, ali srpski centar biva izblokiran i Grizlisi dobijaju poslednji napad.

Na samo pet sekundi do kraja, Morant dobija loptu u ruke i zaleće se direktno na Jokića koji školski skače u vis i bez faula ometa protivničkog pleja u polaganju. Za kraj, prekršaj nad prvom zvezdom Nagetsa i veliki protesti domaćih igrača, ali bez većeg epiloga, Denver nosi pobedu kući.

Jokić nije bio sam u ovom pohodu, imao je pomoć Majkla Portera Džuniora i Vila Bartona koji su ubacili po 21 poen. Sa druge strane, Bruks i Klark su dali po 20 poena, Morantu je falila asistencija za dabl-dabl (16 poena i devet asistencija).

Denver je sada u žestokoj seriji, na petoj poziciji Zapada je sa 22-15 i posle velikog mučenja i "teturanja", na tri pobede od Finiksa, Lejkersa i Klipersa koji su raspoređeni od drugog do četvrtog mesta, uz drugačiji saldo odigranih utakmica.

Video: FMP slavio u Zadru i iskoračio ka opstanku u ABA ligi

(Telegraf.rs)