Dejan Milojević slavi četvrtfinale Evrokupa: Budućnost slomila Cedevita Olimpiju i ide na Monako!

Videćemo da li će ABA liga imati dva predstavnika u nokaut fazi posle raspleta u grupi u kojoj se nalazi Partizan

Foto: MN Press

Budućnost je uspela! Pred Podgoričanima je bio zadatak da u duelu sa Cedevita Olimpijom slave sa barem četiri poena prednosti kako bi prošli u četvrtfinale Evrokupa. Oni ne da su do toga došli, već su sjajnom odbranom u poslednjoj deonici uništili goste iz Ljubljane i igraće protiv Monako za polufinale – 79:66.

U Podgorici je bilo neizvesno punih 35 minuta. Zmajevi su se držali u igri, imali su neretko i blagu rezultatsku prednost i činilo se da će možda i uspeti da odole. Međutim, tim Dejana Milojevića upalio motore u pravo vreme, ograničio rivala na samo devet poena u poslednjem kvartalu, što je i rešilo pitanje četvrtfinaliste.

Koliko je meč bio težak za Budućnost, govori podatak da su do poslednje četvrtine prednost koja im nosi prolazak dalje imali samo jednom, tokom druge četvrtine kada su poveli sa 33:28. Ali kada su granicu uspeli da probiju u završnih deset minuta, nisu se zaustavljali i na kraju su zasluženo slavili.

Najefikasniji na meču bio je Melvin Edžim sa 20 poena i osam skokova, Nikola Ivanović je postigao tri manje, dok su Amedeo dela Vale i Danilo Nikolić ubacili po 11. Krug dvocifrenih zatvorio je Vili Rid postigavši tačno deset poena. Na drugoj strani, očekivano dobar bio je Jaka Blažič sa 18 poena.

Naredni protivnik Budućnosti biće Monako, koji će imati prednost domaćeg terena u nokaut fazi koja će se igrati na dve ostvarene pobede. Tim iz Kneževine zauzeo je prvo mesto u grupi u kojoj su se nalazili Huventud, Nanter i Unikaha, što će reći da poseduje izuzetan kvalitet. U Podgorici se, ipak, nadaju da mogu i dalje.

Video: Lazić posle nesmotrenog udarca u lice Lukovića isključen u Splitu

(Telegraf.rs)