Trinkijeri pokorio Moskvu, konačno je dobio triler meč, Milutinov najbolji kod CSKA

Bajern savladao oslabljeni domaći sastav pred 4.500 navijača

Foto: MN Press

Sa košarkašima Bajerna ne može drugačije ove sezone: opet neizvesnost do kraja, triler završnica, ali ovog puta i pobeda, za razliku od nekoliko mečeva do sada koji su otišli na drugu stranu.

Bavarci su savladali CSKA u Moskvi pre 4.500 navijača, rezultatom 69:66, uz sjajne partije Amerikanaca Boldvina i Rejnoldsa, kao i Silija, čija je trojka pred poslednji minut vratila vođstvo na stranu gostiju.

Od tog momenta nastala je prava igra nerava iz koje su gosti izašli kao pobednici zbog bolje igre u oba pravca, a pre svega u napadu, za razliku od ekipe CSKA, koja je platila ceh seriji loših rešenja na polovini rivala.

Imali su Itudisovi igrači i šut za proužetak, istina sa centra terena, pokušao je Hiliard, ali je promašio, mada je bio vrlo blizu pošto je lopta bila na obruču.

Hiliard je bio drugi najefikasniji igrač u poraženom timu sa 15 poena, jedina raspoložena šuterska opcija u nedostatku suspendovanog Majka Džejmsa i povređenog Vila Klajburna, a najbolji je bio Nikola Milutinov, koji je meč završio sa 16 poena i 7 skokova.

Srpski centar je uspeo da uradi i nešto što se ne viđa svaki dan kada je njegov repertoar poteza u pitanju - pogodio je trojku.

Toko Šengelija je stao na 11 poena.

Na drugoj strani daleko najbolji u pobedničkom timu bili su Boldvin sa 22 poena, Sili sa 18 i Rejnold sa 17 poena.

Bajern se ovom pobedom održao na visokom petom mestu sa skorom 14-9, dok je CSKA ovim neuspehom preustila Barsi lidersku poziciju. Moskovljani imaju učinak 17-6.

Evroliga, 23. kolo

Himki - Fenerbahče 76:107

Olimpijakos - Barselona 74:76

Makabi - Anadolu Efes (odloženo)

Armani - Zenit 82:76

Petak

CSKA - Bajern 66:69

Alba - Real Madrid 20:00

Patriotizam - Valensija 20:00

Crvena zvezda - Asvel 20:45

Baskonija - Žalgiris 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)