Pukla stotka u Podmoskovlju, Fenerova osma pobeda u nizu: Gudurić sa "pola gasa" ubacio 14 poena

Turski tim je ušao u gornju polovinu tabele

Foto: MN Press

Fenerbahče je u velikom zaletu upisao i osmu uzastopnu evroligašku pobedu, najlakšu u tom nizu, pošto je porazio najgori tim lige Himki rezultatom 107:76, u gostima.

Nije mnogo poremetilo tim našeg Igora Kokoškova zgusnut raspored i činjenica da je pre samo dva dana igrao meč u Istanbulu protiv Makabija, jer je ruski tim jednostavno toliko loš da u bilo kakvim okolnostima on ne može da dobije utakmicu ove sezone.

Himkiju je ovo bio već 15. uzastopni poraz, ukupno 21. ove sezone!

Samo su u prvoj četvrtini, i delom u drugoj, igrači domaćeg tima isparirali rivalu, ali je nastavak doneo potpunu dominaciju ekipe Fenerbahčea i gotovo egzibicionu igru do samog kraja. Gosti su ozbiljnijim pristupom u odbrani u trećoj deonici rezultatski pobegli Švedu i družini, a onda ih dotukli u poslednjih deset minuta.

Vredi reći da je Himki i ovog puta igrao bez nekolicine udarnih aduta poput Bukera, Mikija i Jovića.

Upravo je Šved bio najefikasniji akter utakmice sa 29 poena, ali i čak 12 promašenih trojki iz 17 pokušaja. Imao je lider Himkija i sedam izgubljenih lopti, pa se ne može konstatovati da je blistao uprkos poenterski potentnom izdanju.

Voronov je bio preostali "dvocifreni" u poraženom timu, što najbolje svedoči o tome koliko se igra Himkija vrti samo oko Šveda.

Na drugoj strani, potpuno druga priča. Kokoškov je uspeo da napravi moćan tim, poenterski izbalansiran, pa je tako protiv Himkija imao čak šestoricu igrača sa dvocifrenim ulinkom. De Kolo je ubacio 18 poena, Braun 17, Veseli 15, Pjer i Gudurić po 14, Edi 10...

Srpski košarkaš je na terenu proveo 20 minuta i za to vreme gotovo sa "pola gasa" došao do solidnog košgtererskog bilansa, uz dobre procente šuta - 4/4 za dva i 2/5 za tri. U statističke kolone uneo je i 4 skoka i 3 asistencije.

Fener će imati priliku da nastavi svoj pobedniki niz u naredna tri meča koja igra kao domaćin, protiv Zenita, Albe i Efesa.

Evroliga, 23. kolo

Himki - Fenerbahče 76:107

Olimpijakos - Barselona 20.00

Makabi - Anadolu Efes (odloženo)

Armani - Zenit 20:45

Petak

CSKA - Bajern 18:00

Alba - Real Madrid 20:00

Patriotizam - Valensija 20:00

Crvena zvezda - Asvel 20:45

Baskonija - Žalgiris 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)