"Pregovarao sam sa dva NBA kluba, Budućnost je moja druga kuća": Milojević predstavljen u Podgorici

Prve izjave novog šefa stručnog štaba najtrofejnijeg crnogorskog kluba

Foto: MN Press

Dejan Milojević promovisan je danas kao novi trener Budućnosti, samo dan nakon što je ostavku podneo dojučerašnji šef struke Podgoričana Petar Mijović. Srpski stručnjak i nekadašnji igrač podgoričkog kluba je sa "plavima" dogovorio saradnju na dve i po godine, uz klauzulu da nakon svake sezone može napustiti tim samo ako dobije NBA ponudu.

Ovo je Dejanu novi angažman u Budućnosti gde je već ostavio dubok trag kao igrač. Milojević je četiri sezone bio član Podgoričana, od 2000. do 2004.

- Podgorica je meni drugi grad, gde imam mnogo prijatelja, gde sam i privatno dolazio, a ne samo profesionalno. Osećaću se kao kod kuće, pružiću sve od sebe. U Megi sam imao lep posao, sa zanimljivim igračima sa kojima sam želio da radim svake godine. Verujte, da mi ovaj tim Budućnost Volija nije zanimljiv, ne bih došao -  rekao je Milojević, prenosi portal CDM.

Član stručnog štaba u reprezentaciji Srbije smatra da će ovaj angažman biti dobar za njega.

- Moj cilj je da odem u Ameriku, korona je to poremetila. Imao sam pregovore sa dva NBA kluba. Budućnost je bila vrlo korektna što smo u ugovoru definisali tu klauzulu, a to ne znači da će jedan promil moje posvećenosti biti manji. Moja glava će biti u potpunosti u Budućnosti, ne u NBA. Gledamo da uđemo u plej-of ABA, da probamo da izbacimo nekog mladog igrača, da budemo konkurentni. A u plej-ofu svako svakog može pobediti - rekao je Milojević.

Milojević je obasnio, zbog čega je u prethodnim godinama odbijao ponude da preuzme ,"plave" - a upravo sada prihvatio.

- Nekoliko puta smo bili u komunikaciji nekoliko godina, a ciljevi se tada nisu poklopili. Sada jesu, srećan sam što sam ovde. Želim da pokažem da, pored rezultata koji su obaveza, možemo da izbacimo i neke mlade talente. Ekipa je sastavljena od nekih mojih bivših igrača sa kojima sam uspešno sarađivao, koji su kvalitetni. Ekipa je meni interesantna i veliki izazov za rad.

Vlado Todorović ostaje deo stručnog štaba, a Milojeviću će u radu pomagati i Srđan Flajs, nekadašnji asistent Aleksandra Džikića.

Milojević je rekao da će se o eventualnim pojačanjima razmišljati u narednom periodu.

- Narednih dana ćemo videti. Da se malo bolje upoznam sa igračima, da bih doneo ozbiljniji sud. Jedno je gledati sa strane, a drugo kada si ,"unutra" i vidiš kompletnu sliku sastava. Svi igrači su moji prijatelji, ja bez njih i oni bez mene ne možemo biti uspešni. Pokušaću da napravim da budemo jedno - rekao je Milojević.

Dejan će trenerski debi na klupi "plavih" imati u subotu u Beogradu na gostovanju FMP-u.

(Telegraf.rs)