Jokić ne razmišlja o tituli MVP-ja: Samo gledam na predstojeći meč, takav treba da bude mentalitet

Srpski igrač blistao je noćas u pobedi Denvera

Foto: AP/Tanjug

Sjajnu košarku u noći za nama igrao je Nikola Jokić. U pobedi njegovog Denvera protiv Minesote (123:116), srpski košarkaš ubacio je čak 35 poena, a tome je dodao 15 uhvaćenih lopti i šest asistencija. Imao je i tri ukradene lopte, a procenat šuta iz igre bio mu je na neverovatnih 60 odsto.

Možda je „katalizator“ za odličnu igru Jokić našao u arbitrima ovog susreta, koji su mu dosudili tehničku grešku u prvom poluvremenu zbog toga što se nakon zakucavanja duže zadržao na obruču. Bilo kako bilo, srpski igrač kaže da nije mnogo razmišljao o tome posle poluvremena, mada je bio frustriran u tom momentu.

- Sve je to košarka. Samo zaboravite na to. Kada sam izašao na teren posle poluvremena, nisam ni razmišljao o tome. Dobio sam tehničku samo zbog toga što sam pitao šta je problem, ne znam kako to da objasnim – kaže Jokić.

Dodaje da je zadovoljan svojim igrama do sada, da mu je drago što češće proigrava svoje saigrače i da misli da Denver tako postaje znatno teži rival za protivnika.

- Osećam se dobro. Došao sam spreman za početak sezone i nastaviću jako da radim. Slušam trenera, pokušavam da nađem otvorene igrače, volim kada su svi uključeni, tako nas je teže braniti. To je moje lično mišljenje – izjavio je srpski igrač posle meča.

Na pitanje da li razmišlja o tome da postane ovosezonski MVP, Jokić odgovara odrično i da ima još dosta vremena.

- Nikada ne razmišljam o tome. Samo gledam na predstojeći meč. Takav treba da bude mentalitet. Duga je sezona. Kada razmišljate o budućnosti, samo stavljate dodatan pritisak na sebe, a ja to ne volim – zaključuje košarkaš Denvera.

Video: Jokić se prošetao pored Hauarda: Solidno izdanje srpskog košarkaša

(Telegraf.rs)