Ulubaj blizu povratka u Tursku, nekadašnji igrač FMP-a na korak do Alijaga Pektima

Doskorašnji košarkaš kluba iz Železnika brzo je pronašao novi angažman

Foto: MN Press

Pre nekoliko dana, Okben Ulubaj napustio je ekipu FMP-a nakon dugogodišnjeg boravka u klubu iz Železnika. Turski košarkaš je u Srbiju došao iz Darušafake, a kako stvari stoje u toj zemlji će nastaviti svoju karijeru.

Kako piše Eurohups, za njegove usluge je zainteresovan Alijaga Pektim, koji se trenutno nalazi pri samom dnu tabele TBL-a i pojačanja su mu neophodna kako bi izbegao povratak u niži rang. Ovaj tim trenutno ima pet pobeda i osam poraza, ali i dva meča manje od Fethije Beledijea, koji je prvi iznad crte sa pobedom manje.

Ulubaj je rođen 1996.  godine, a u proseku je bio na terenu oko 22 minuta minule sezone u ABA ligi na 21 odigranom meču. U proseku je upisivao 8,4 poena po susretu uz 2,7 skokova i 2,3 asistenije. Ove godine je nastupio na sedam mečeva, bio na terenu po 26 minuta u proseku i beležio 9,6 poena uz 2,1 skok i 2,3 asistencije.

Stoga zaista čudi što su se u FMP-u odlučili na rastanak. Inače, Ulubaj je počeo da se razvija u školi Anadolu Efesa, a pored ovog tima nosio je dresove Jesilđiresuna i Darušafake.

Podsetimo, FMP je početkom ove i krajem prethodne godine doveo nekoliko pojačanja u vidu Jurija Macure, Ebuke Izundua i novog "bejbi Vestbruka", Džejlena Hendsa.

fmo

Video: FMP preokretom u finišu do pobede nad Cedevitom Olimpijom

(Telegraf.rs)