Atlanta "prosula" 15 razlike, Bogdan pokušao da reši, ispalio tri trojke u poslednjem minutu

Srbin je ponovo imao zapaženu rolu

Youtube/Printscreen

Košarkaši Atlante Hoks poraženi su na svom terenu od Klivlenda rezultatom 96:91 i imaju za čim da žale jer su u trećoj deonici, negde na sredini tog perioda, imali 15 poena prednosti!

Gosti su, ipak, pronašli ključ za igru Atlante, limitirali su njihove pokušaje sa linije penala, isto tako i za tri poena u čemu su Hoksi među vodećim timovima lige, te je prednost domaćeg tima vremenom počela da se topi.

Sve vreme Kavse je vukao fenomenlni Kolin Sekston, igrač utakmice sa 27 poena, od čega je sedam postigao u poslednjih tridesetak sekundi utakmice.

Foto: Tanjug/Ap

Upravo je to bio i najzanimljiviji period meča, u kome je i naš Bogan Bogdanović preuzeo odgovornost i pokušao da "iščupa" tim iz poraza. I bio je na dobrom putu, pošto je ubacio dve od tri trojke koliko je ispalio u razmaku od četrdesetak sekundi.

Bogdan je najpre pogodio trojku za egal 88:88, na 48 sekundi pre kraja, ali je sjajni Sekston uzrvatio istom merom na drugoj strani, za novi rezultatski beg gostiju, 27 sekundi pre kraja. U narednom napadu desio se možda i ključni momenat završnice: Džon Kolins je promašio zakucavanje i tako propustio priliku da Hokse približi na poen zaostatka.

Garland je potom bio polovično precizan sa penala za Klivlend, za "+4", potom je Bogdanović promašio šut za tri, a u narednom napadu pogodio, međutim tad je već bilo kasno jer je Sekston prethodno ubacio oba penala.

Srpski bek je meč završio sa 11 poena, nije se proslavio u šutu, gađao je 4/12 iz igre, 3/9 za tri.

Ni ostali nisu bili na visini zadatka. Lider tima Trej Jang je dao 16 poena, toliko je na svom kontu imao i Klint Kapela, a Hanter je bio najefikasniji sa 17 poena.

Atlanta je i ovaj meč igrala bez povređenih važnih aduta Danila Galinarija i Režona Ronda.

REZULTATI

Hjuston - Sakramento 102:94

Indijana - Njujork 102:106

Orlando - Oklahoma 99:108

Filadelfija - Šarlot 127:112

Atlanta - Klivlend 91:96

Nju Orleans - Toronto 120:116

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)