Trinkijeri vodi Bavarce ka vrhu Evrolige, Baskonija pala u Minhenu, Real u produžetku osvojio Pirej

Bavarci su se tako utvrdili u sigurnoj zoni Top 8

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Bajerna savladali su Baskoniju na svom terenu u 15. kolu Evrolige sa 77:66 i tako joj naneli treći poraz u nizu.

Bavarci su se tako utvrdili u sigurnoj zoni Top 8, a za to je najzaslužniji Rejnolds sa 21 poenom i devet skokova, a 17 poena je dodao Boldvin.

Najsvetlija tačka u gostujućem timu bio je Zoran Dragić sa 13 poena, a istakao se i Italijan Polonara sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i 11 skokova.

Baskonija je tako zabeležila treći poraz u nizu pošto je pre neuspeha protiv sastava Andree Trinkijerija bila slabija od Makabija i Efesa.

Veliku pobedu ostvario je Real Madrid koji je nakon produžetka savladao Olimpijakos sa 86:82 (12:12, 19:18, 18:21, 20:18, 17:13) u Pireju.

Za taj uspeh najzaslužniji je Argentinac Lapravitola koji je upisao 19 poena, pratio ga je Tompkins sa 15, a Tavares je dodao 13 uz deset skokova. Na drugoj strani Martin je završio sa 18, isto koliko je imao i Mekisik. Bivši igrač Crvene zvezde Čarls Dženkins koji brani boje grčkog tima igrao je nešto više od četiri i po minuta, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Obradović: Imamo šansu, moramo da budemo strpljivi

(Telegraf.rs)