Javor je Zvezdina noćna mora: Slovenac "zažmurio" na faul Spanulisa i "rešio" meč, brljao je od 1/4

Slovenački sudija se nije proslavio, ponovio se scenario od pre tri godine kada su na terenu bili isti akteri, sa istim poražavajućim ishodom po Beograđane

Foto: youtube/euroleague

Košarkaši Crvene zvezde imali su još jedno gorko iskustvo sa Olimpijakosom, ali i sa slovenačkim sudijom Damirom Javorom, koji im je, kao i pre tri godine na meču sa Atinjanima u Beogradu, presudio i u četvrtak protiv istog rivala.

Dakle, istorija se ponovila, nažalost: Olimpijakos je savladao Beograđane u tesnoj završnici, uz kontroverzne odluke Slovenca i njegovih pomoćnika, a ovog puta je, čini se, prevazišao sve prethodne loše arbitraže.

Niz neverovatnih situacija videli smo u "Pioniru" u režiji elitnih arbitara, većina je bila na štetu Obradovićevog tima, a sudijska trojka je još u prvoj deonici nekim sitnijim previdima počela da izaziva nevericu, da bi do kraja meča to već bio bes igrača i klupe crveno-belih.

Sudija Javor u pratnji obezbeđenja na jednoj od ranijih utakmica Zvezde Foto: MN Press

Izdvojili smo ovde tri situacije, živo svedočanstvo diletantizma delilaca pravde, od kojih je jedna odnela prevagu na stranu Atinjana - u pitanju je ključna akcija i poeni Printezisa za pobedu u poslednjim sekundama.

Situacija 1:

Lojd u prodoru, igrač Olimpijkosa ga očigledno udara po ruci, sudije ne vide i ništa ne sviraju.

Situacija 2:

Olimpijakosu je upisana trojka posle poena Slukasa iz vrlo teške pozicije, lopta je ušla o tablu, ali je plej gostiju ispalio šut u momentu kada je sa obe noge bio unutar luka za tri poena - dakle nema ni govora o trojci. Ipak, sudije su tek nekoliko minuta kasnije,  posle konstantnog negodovanja sa klupe Zvezde, pregledale snimak i oduzeli gostima poen.

Foto: sportklub

Situacija 3:

Trenutak odluke i vrhunac sudijske lakrdije. Pri rezultatu 79:79, na osam sekundi pre kraja, gosti ubacuju loptu sa strane, u borbi za poziciju Spanulis uleće u Lazića, gura ga sa obe ruke, ovaj pada i gosti dolaze do "viška" u toj akciji. Printezis koristi brzinu, prolazi pored O'Brajanta, pogađa i biva fauliran - za pobedu Atinjana.

Sudije su procenile da je Spanulisov start bio regularan - pogledajte i sami.

Video: Kilibarda o košarkaškim utakmicama Partizana: Od 94-te sam redovna u Pioniru

(Telegraf.rs)