Kako su rezervisti bili džokeri u trijumfu Olimpijakosa: Barcokas objasnio kako je porazio Zvezdu

Zvezda je propustila šanse, Olimpijakos je u drugom poluvremenu pogodio i neke trojke

Foto: Printscreen Youtube

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas kaže da je njegov tim počeo da preokreće meč protiv Crvene zvezde kada je podigao nivo svoje energije.

Atinski crveno-beli pobedili su beogradske sa 81:79, iako su u prvom poluvremenu gubili dvocifrenom razlikom.

Olimpijakos je pre nekoliko dana kao gost pobedio i Barselonu, što raduje trenera Pirejaca.

- Veoma važna pobeda, u Evropi nikog ne možeš da potceniš i igraš bez intenziteta. Mi smo to radili u prvom poluvremenu i izgledali smo kao da smo umorni, kao da nismo imali želju. Crvena zvezda je odigrala odlično u prvoj četvrtini, šta god su šutnuli pogodili su.

- Krali su lopte. Igrali su visokim intenzitetom. Zato smo koristili više igrača koji nisu igrali protiv Barselone, da bismo parirali energiji Zvezde. Svi su odradili odličan posao. Izgubili smo 30:16 prvu četvrtinu, ali smo dobili sve ostale i čestitam igračima - rekao je Barcokas.

On objašnjava i da domaći teren više nije prednost kao što je bio nekada, posebno u okolnostima kakve imamo danas.

- Ako vidite naš raspored to je kao planina, evo igrali smo protiv Barselone i Zvezde u gostima i obe smo dobili. Prednost domaćeg terena posledjih godina u Evroligi i nije prednost. Samo moramo da se fokusiramo na protivnika i da igramo zajedno. Nezavisno od imena protivnika, moramo da budemo tim i da igramo zajedno - kaže Barcokas.

Video: Ovako je Budućnost dotukla konfuznu Zvezdu

(Telegraf.rs)