Kod trećeg faula Voldena "gubimo glavu": Obradović nije mnogo hteo o suđenju posle Olimpijakosa

Novi poraz crveno-belih u tesnoj završnici

Foto: Printscreen Youtube

Trener Crvene zvezde Saša Obradović kaže da je i protiv Olimpijakosa bilo vidljivo da njegovom timu fali klasičan organizator igre.

Zvezda je poražena u evroligaškom okršaju sa atinskim velikanom 81:79, iako je imala i dvocifrenu prednost tokom prvog poluvremena.

Obradović je kao presudan momenat istakao onaj neposredno pre trećeg faula Korija Voldena, odakle je sve krenulo nizbrdo po crveno-bele.

- Nažalost, izgubili smo. Čestitamo Olimpijakosu na pobedi ali ne možemo da ne budemo tužni zbog prilika da pobedimo ovu utakmicu. Imali smo šansu tokom utakmice, posebno posle dobrog starta. Tokom utakmice smo imali neke greške, ali smo imali i dobru energiju, borili smo se i imali šansu da rešimo meč u našu korist. Idemo dalje i radujemo se novim prilikama i šansama - rekao je Obradović posle meča.

Volden se u poslednje vreme isprofilisao kao vođa tima u organizaciji igre na terenu, a doprinosi i u odbrani.

Sada, kada je Tejlor Ročesti otišao, teret odgovornosti je još veći na Voldenu, a delom i na Džordanu Lojdu koji je prirodno bek.

- Prvo, možda najpresudniji momenat je bio odmah pre trećeg faula Korija. Mislim da tada još više gubimo organizaciju igre i tada smo izgledali malo "bez glave" na terenu. I sama činjenica da je Lojd organizovao igru koja je njegova neprirodna pozicija... Možda je tu bilo problema da nađemo neke dobre napadačke opcije.

- Šut za tri poena Olimpijakosa nas je više omeo. Larenzakis nas je iznenadio, kao džoker je odigrao, zajedno sa Herisonom koji je dao neke vezane trojke. Tu smo izgubili ritam. Dobro je da smo se karakterom vratili u poslednjoj četvrtini ali to nije bilo dovoljno - objasnio je Obradović.

On je obrazložio i svoju odluku u finišu meča, a veoma kratko se osvrnuo i na suđenje...

- To je čista odluka i mislim da je bila dobra. Opet bih isto uradio. Imali bismo šansu da završimo utakmicu na način na koji smo mi mogli. Ne bih to previše da komentarišem. Dobro smo i predvideli i poslednju akciju, ali nismo uspeli da zaustavimo. Opet kažem, verovatno je postojao faul, tako je meni delovalo iz daljine - kaže Obradović.

Sudije zaista jesu odmogle srpskom timu, jer je u završnici Olimpijakos prošao bez faula u nekoliko navrata, što su grčki crveno-beli maksimalno iskoristili. To i dalje ne umanjuje problem Zvezdine organizacije...

- Mi smo na tržištu, tražimo najbolje moguće opcije. Vidljivo je da nam fali malo organizacije i čistine, razmislićemo i videćemo koje su nam mogućnosti - podvukao je Obradović.

Video: Izjave trenera i igrača Crvene zvezde pred gostovanje Andaolu EFES-a

(Telegraf.rs)