Trojkaški rafal Marinkovića poljuljao Real: Madriđani vodili 25 razlike, pa jedva dobili meč

Šuter Valensije pogodio četiri trojke

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Reala nastavili su perfektnu nisku u rezultata u španskom šampionatu, pobedili su i osmi put u osam mečeva ove sezone, i to u derbiju Valensiju rezultatom 86:78.

Gosti su pobedu obezbedili praktično već u prvoj četvrtini u kojoj su doslovce demolirali domaći tim - bilo je 28:6 u prvih deset minuta!

Prednost Madriđana je do poluvremena rasla i do 25 poena razlike, na terenu je postojao samo jedan tim, ali je drugi deo igre, potpuno neočekivano, umalo donelo veleobrt pošto je Valensija uspela da svede razliku na samo šest poena.

Okrunila se velika prednost gostiju, Liberi je bio najzaslužniji za to sa 25 poena, ali i Vanja Marinković koji je ubacio četiri trojke Madriđanima. Ipak, uspeli su igrači Reala da odbiju uraganski nalet rivala i održe prednost na svojoj strani zahvaljujući veteranu Kerolu, te Abaldeu i Tomkinsu.

Kerol je meč završio sa 17 poena, Abalde i Tompkins su dodali po 15, dok je na drugoj strani, pored Laberija, jedini sa dvocifrenim učinkom bio Marinković sa 12 poena.

Nikola Kalinić je dodao 8, Klemen Prepelič 9...

Valensija posle osam utakmica u ACB ligi ima polovičan učinak.

(Telegraf.rs)

Teme